MEAU lanceert debuutalbum 2222 en misschien nog een beetje naïef, egoïstisch en te snel verliefd”, aldus de titeltrack & huidige nieuwe single ‘22’ van MEAU haar gelijknamige debuutalbum dat verscheen op 9 mei om 22h22. Dit deed ze één dag voor haar 23ste verjaardag. Meau verjaart immers op 10 mei 2023.

Het album bevat naast de titeltrack en de hitsingles ‘Dat heb jij gedaan’, ‘Blijven rijden’ en ‘Dans m’n ogen dicht (featuring Racoon)’ ook een aantal nieuwe liedjes zoals ‘Terug in m’n armen’ en ‘Onbereikbaar’. ‘Proosten’ is één van MEAU’s persoonlijke favorieten en gebruikte ze al veelvuldig om tijdens haar clubtour live te proosten samen met haar fans. MEAU beseft maar al te goed dat ze dankzij haar publiek, wat haar via social media weet te omarmen, ze nu in één klap haar haar droom kan leven als fulltime artiest.

In 2022 was MEAU de meest gestreamde vrouw in de Benelux (ondertussen heeft ze de kaap van 100 miljoen Spotify streams overschreden), sleepte ze een Edison in de wacht, speelde ze op Pinkpop, Pukkelpop en Lowlands, scoorde ze drie Top40 noteringen en voerde ze met ‘Dat heb jij gedaan’ wekenlang de hitlijsten aan in Nederland en België. Ze is de eerste Nederlandse vrouw in de geschiedenis van de Top40 die haar nummer 1 hit volledig zelf heeft geschreven en geproducet.

Foto: Double D

Geef een reactie