David Cantré: ‘De muziek van Good Shape is nooit uitgedoofd.’


Na een geslaagde rentree vorige zomer tijdens het VTM-programma ‘Tien om te Zien’, laat Good Shape weer van zich horen. Op ‘I love the 90’s – The party’in de Hasseltse Trixxo Arena, staan zanger/brandweer David Cantré en zijn kompanen terug op het podium. ‘Vorig jaar kwam de vraag voor een éénmalige comeback in ‘Tien om te Zien’, het tv-programma dat ons destijds mee groot heeft gemaakt.  Aanvankelijk had ik neen gezegd. Omdat het vrij vermoeiend is om dat één keer allemaal terug opnieuw te doen. In je hoofd moet alles voor de volledige 100% goed zitten. Dat varieert van de zang tot de juiste kledij. Voor mij is het belangrijk dat alles op een stressloze manier kan gebeuren. Het plezier om op een podium te staan is voor ons prioritair. Na het tv-optreden zijn we blijven verbroederen achter de schermen. En al heel snel hadden we de smaak opnieuw te pakken (lacht). Dan hebben we besloten om terug de stap naar Good Shape te zetten. We hebben dan de juiste mensen rondom ons gezocht, waar naar ons gevoel de klik voor de volledige 100% juist zit’

Net zoals vroeger
Zijn de ambities van Good Shape navenant? Ambiëren ze een terugkeer zoals ze het vroeger mochten beleven?  ‘We hebben allemaal een voltijdse betrekking’, vertelt David. ‘Ik ben zelf professioneel brandweerman. Het is onze bedoeling dat we alles, op ons tempo weer opbouwen. Soms zullen er, gezien onze goedgevulde agenda’s, keuzes moeten gemaakt worden, maar het is de bedoeling dat we opnieuw gaan optreden. Daar hebben we allemaal nu al veel zin in!”  

Good Shape 2.0
Destijds stopte Good Shape op een hoogtepunt. ‘Ik had er stiekem gehoopt dat er ooit nog een tweede leven aan het verhaal van Good Shape werd gebreid’, geeft de frontman van de populaire boyband uit de nineties toe. ‘Onze muziek raakte in al die jaren nooit uitgedoofd. Wanneer je op een hoogtepunt stopt en je zet een stap terug in de maatschappij, blijf je geconfronteerd worden met je muziek. Bij elke hitparade van de nineties kwam Good Shape om de hoek piepen. Hits zoals ‘Take My Love’ en ‘Give Me Fire’ begonnen in de loop der jaren aan een tweede leven, waardoor we er een nieuw publiek mee bereiken. Het gebeurde dat mensen ons dan vroegen: waarom doen jullie daar niets meer mee? Weet je … de kaarten liggen nu iets anders op tafel dan dat het ooit was. Wat komen zal, dat komt (lacht). We zijn geen twintig jaar meer. Het moet voor ons haalbaar blijven. De rollercoaster waarin we vroeger zaten, keert immers nooit meer terug. Vrij snel komt er nieuwe muziek aan van Good Shape. We hebben ons in de studio al geamuseerd en dat resulteerde in een zestal sterke demo’s die we nu verder uitwerken. We willen graag ook weer gaan optreden. De belangstelling is er, zeker als ik naar onze agenda kijk. Ja, we hebben er allemaal heel veel goesting in. Wees gerust, je gaat de komende tijd nog veel van ons horen (lacht).”  


Voor het optreden van Good Shape, op 22/4/2023 tijdens ‘I love the 90’s – The party’ kan je nog tickets kopen aan de kassa of op www.ilovethe90s.be. Voor meer informatie en boekingen, www.houseofentertainment.be

Foto: House of Entertainment

 

Geef een reactie