Gio Kemper: ‘Pocahontas voelde aan als terug naar huis komen.’


Buiten zijn rol in Nachtwacht om was het een poosje stil rond Giovanni Kemper. In een ver verleden was hij nog Alladin in de gelijknamige musical en zat hij achter de helm van duiker in het populaire programma The Masked Singer. Voor een echte nieuwe musicalrol was het een poosje wachten tot Yuma in Pocahontas op zijn pad verscheen. “Met Nachtwacht toeren wij heel veel in theaterzalen. Maar dat is eerder een voorstelling dan een echte musical. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het wereldje en het voorbereiden op een dergelijke productie wel heb gemist. Bij Pocahontas voelt het een beetje aan als thuiskomen. Zeker als je in een productie als deze mag staan, waar alles uit de kast wordt gehaald om een dijk van een productie op poten te zetten. Vooral op dansvlak was het er een beetje terug inkomen. Ik zing tegenwoordig meer dan ik dans. En ik voelde aan al de spieren in mijn lijf dat mijn dansmoves ver zaten.’

Silke
Silke Mastbooms was als Pocahontas één van de opmerkelijkste keuzes in de cast. ‘Hetgeen zij hier neerzet is ongelooflijk’, vult Gio aan. ‘Zij heeft 0 ervaring met musicalliedjes en acteren. En ze draagt de rol op een mooie manier. Ik merkte tijdens het repetitieproces dat er een goede klik tussen ons beiden ontstond. Hetgeen zij hier neerzet als musicaldebutante is ongelooflijk sterk.’

Tanden in het lijf
De rol van Yuma was er voor Gio ééntje om zijn tanden in te zetten. ‘Tijdens het repetitieproces beweeg je vrij normaal. Maar wanneer je je outfit krijgt, is het andere koek. Ik heb allemaal tanden aan mijn kostuum hangen. En die voelen vrij scherp aan. Wanneer ze zeggen: ‘Kruip over de grond’, voel je de tanden overal in je lijf. En tja, ik heb dan een streep op mijn lijf staan. Maar ach, voor een mooie rol zoals die van Yuma is me dat allemaal waard.’

Meer info over Pocahontas de musical kan u vinden op:
www.backstage-producties.be

Foto: Backstage Producti

Geef een reactie