Peter Van Asbroeck en Jamie-Lee Six in Zo Vader, Zo Zoon

Vanaf eind augustus brengt Het Farcetheater een splinternieuwe komedie naar Vlaanderen: ‘Zo Vader, Zo Zoon’. Het stuk van Jon van Eerd speelde woensdag zijn laatste voorstelling in Nederland. Maar het theatergezelschap met o.a. Peter Van Asbroeck en Donaat Deriemaeker zal de Vlaamse versie produceren. Naast hen maakt ook Jamie-Lee Six haar opwachting op de planken. Het Farcetheater brengt na ‘Harrie let op de kleintjes’ andermaal een klucht van de succesvolle acteur & toneelschrijver Jon van Eerd, met zijn alter ego ‘Harrie Vermeulen’. De theaterkomedie ‘Zo Vader, Zo Zoon’ is trouwens de laatste voorstelling waarin het personage een rol speelt. Meer dan twintig jaar toerde hij als Harrie met verschillende stukken door Nederland. André van Duin reikte recent zelfs een oorkonde uit aan van Eerd omdat al zijn komedies bij elkaar reeds 750.000 toeschouwers hebben getrokken. Bij Het Farcetheater zijn ze dan ook verheugd om Harrie nog een tweede leven te geven in Vlaanderen. “Deze kans konden we niet laten liggen”, vertelt producent Anthony Van Caeneghem. “We zijn naar de première geweest in oktober en net als het publiek lagen we in een deuk van het lachen. Jon van Eerd is natuurlijk niet te evenaren, maar met onze regisseur Chris Van Espen ben ik ervan overtuigd dat we hier in Vlaanderen eveneens een feestje van zullen maken.” Voor Jamie-Lee Six, bekend van onder meer ‘De Verraders’ en ‘Het Jachtseizoen’, is het de tweede keer dat ze meedoet bij het gezelschap. “Acteren doe ik al tien jaar,” zegt ze. “Maar in een theaterstuk spelen, is toch nog iets totaal anders. Je hebt feeling met het publiek en dat vind ik een van de leukste dingen eraan.”

VERHAAL
Peter Van Asbroeck speelt vader Harrie Vermeulen. Hij logeert vanwege medische problemen eventjes bij zijn zoon (Anthony Van Caeneghem). Harrie jr. is een zeer geslaagde zakenman, maar zo’n ramp in de liefde. Zijn arrogante en op geld beluste secretaresse (Heidi De Grauwe) is vastberaden hem aan de haak te slaan. En daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Want hij wil zijn zoon liever koppelen aan het nieuwe, sympathieke cateringmeisje. Die rol wordt gespeeld door Jamie-Lee Six. En dus bedenkt Harrie samen met zijn buurman (Donaat Deriemaeker) een ingenieus plan, maar het blijkt allemaal iets moeilijker dan gedacht. Verwacht je dus aan een opeenstapeling van grappige misverstanden, verkleedpartijen, ongelukken & intriges.

TICKETS & INFO

‘Zo Vader, Zo Zoon’ speelt vanaf eind augustus 2023.

Begin september staat de première gepland in de Minardschouwburg in Gent. Daarna trekt Het Farcetheater naar verschillende theaters in Vlaanderen. Tickets en info via http://www.farcetheater.be

Foto: Farcetheater

Geef een reactie