Ben jij de mediamaker van morgen?


Jonge mediamakers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy Awards. Aanstormend nieuws- en mediatalent tussen 18 en 26 jaar kan mediawerk insturen, gaande van artikels, podcasts, video’s of social content. De drie winnaars van de News City Academy Awards krijgen elk een beurs van 2500 euro om een journalistiek project uit te werken samen met de journalisten van News City. 

Bekroning voor jonge mediamakers

Elk jong mediatalent kan vanaf 27 maart tot en met 30 juni een creatiefste, origineelste, strafste mediaproduct insturen. Dit in om het even welke vorm: audio, video, geschreven of crossmediaal…. 

Op donderdag 5 oktober  worden de winnaars van  de  News City Academy Awards bekendgemaakt . De drie jonge nieuwsmakers die er in geslaagd zijn om de jury te overtuigen, worden die dag in de bloemetjes gezet met een News City Academy Award. Daarnaast krijgen de laureaten ook de kans om een journalistiek project helemaal uit te werken, op kosten van DPG Media en voor het miljoenenpubliek van HLN, VTM NIEUWS, het radionieuws van Qmusic en Joe, Dag Allemaal… Met tips en ondersteuning van ervaren mediamakers binnen News City.

Drie ambassadeurs

HLN Showbits-reporter Desna Lespinoy, HLN TikTok-journalist Jonas Lips en wetenschapsexpert HLN en VTM NIEUWS Martijn Peters zetten hun schouders mee onder de News City Academy Awards.

Foto: DPG Media

Geef een reactie