Theaterreview: De Mannen van de Golf (Sven De Ridder Company)

Met De Mannen van de Golf lieten Sven De Ridder, Brik Van Dyck en de rest van hun Company ondertussen al hun negende komedie op het Vlaamse publiek los. Wat begon met een lumineuze vondst van Brik, eindigt zoals gebruikelijk bij het olijke duo in een theatervoorstelling. Het verhaal gaat over een golfclub even buiten de stad, die the place to be is voor de lokale rijkaards en hun familie.  Alles draait er om zien en gezien worden, maar wanneer plots een armoezaaier opduikt, die ook lid wil worden van de elitaire bende, is plots niets meer wat het lijkt.

Eén ding is duidelijk. Sven De Ridder Company heeft na negen stukken duidelijk een plekje in het theaterlandschap veroverd. Daar verandert het koldereske De Mannen van de Golf helemaal niets aan. Met ervaren Company-rotten Luc Verhoeven en Jasmine Jaspers aan hun zij, ervaren nieuwkomers (die al lang geen debutanten meer zijn) zoals Maike Boerdam en Warre Borgmans doen Sven en Brik weer wat er van hun verwacht wordt. De lach op uw gezicht toveren. Zelfs met een vette knipoog naar de ‘enorme’ heisa, die er rond de Roald Dahl boeken is verschenen.

Wie het theaterstuk bezoekt, kan niet meer zeggen dan dit ‘De Kolderbrigade van de Golf’ is. En ook al riep wijlen Romain De Coninck dikwijls aan zijn Adrie waar zijn bril toch mocht zijn. Zelfs zonder bril zou de commissaris van weleer toen gezien hebben dat De Kolderbrigade van de Golf alias de interpretatie van de Sven De Ridder Company een schot in de roos is. Of moet ik in  golfterminologie zeggen een hole-in-on zeggen? 180 hoor ik u ongetwijfeld zeggen.

Meer info kan u vinden op:
www.svenderiddercompany.be

Bekeken op 23 februari in Theater Elckerlyc

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie