Kimberly De Beule zegt neen tegen pesten


De Week tegen Pesten mag dan wel net achter de rug zijn. Het beroert toch de gemoederen. Zo vertelde Kimberly De Beule haar verhaal op MNM. ‘Ik werd gepest van het vierde leerjaar tot het zesde middelbaar. Gezondheidsmatig had dit verstrekkende gevolgen voor mij. Zo had ik anorexia van mij vijftien tot mijn eenentwintig jaar. Een paar jaar nadat ik was afgestudeerd ben ik naar een van de pesters toegestapt met de vraag waarom ze dat hadden gedaan. Ik kreeg toen het schokkende antwoord dat ze dachten dat ik een transgender was. In de tijd waar lesbiennes, homo’s en transgenders meer dan ooit geaccepteerd, blijkt een ‘stoerder uiterlijk’ voor een vrouw nog altijd een reden te zijn om iemand het leven zuur te maken. In 2016 was ik zo. Mijn haren waren kort. Voetballen, skaten en Pokemon waren drie van mijn favoriete bezigheden.’   

Impact
Het pestgedrag van anderen had een grote impact op het leven van Kimberly. ‘Ik had kunnen sterven als ik verder had gedaan hoe ik nu bezig was. Gelukkig had ik een alerte schoonmoeder, die me onder ogen deed zien dat ik verkeerd bezig was. Door haar opmerking ben ik er hard aan beginnen werken. Ik weet anders niet waar ik geëindigd zou zijn. Ik zeg nu letterlijk neen tegen pesten. Wanneer ik sociale media van tegenwoordig lees, blijven mensen hardleers. De één na de ander wordt op die interactief forum uitgescholden. Daarom wil ik ook mijn stem laten horen. Never judge a book by his cover. Maar leer het verhaal van de mensen alsjeblief kennen.’

10 jaar
Toch heeft Kimberly hard aan zichzelf gewerkt.  ‘Als ik tien jaar geleden wist, wat ik nu allemaal weet, had ik in mijn leven al veel verder gestaan. Nadat ik te kampen kreeg met een bloedklonter vorig jaar, ben ik meer dan ooit een dromenjager geworden. Zo heb ik mijn mindset geprogrammeerd naar een positief iets. What doesn’t kill you, makes you stronger. Akkoord, ik heb mijn onzekerheden. Maar dat weerhoudt me niet om respectvol met mensen om te gaan en mijn doelen na te streven. Ook al is pesten een taboe. Ik hoop met mijn verhaal een kleine bijdrage te leveren om dit te doorbreken.’

Foto: Kimberly De Beule

Geef een reactie