NikkieTutorials in vakjury Eurosong 2023

Op 14 januari weten we wie België naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool stuurt. Loredana, Chérine, Ameerah, Gustaph, gala dragot, The Starlings en Hunter Fallswie zal het worden? Kijkers beslissen tijdens de liveshow, samen met de vakjury, wie ons land mag vertegenwoordigen. De vakjury bestaat uit nationale en internationale Songfestivaltopppers als Nikkie De Jager, icoon en host van het Eurovisiesongfestival in 2021 in Rotterdam, Jérémie Makiese, die vorig jaar België op Songfestival in Turijn vertegenwoordigde en Laura Tesoro, die in 2016 met ‘What’s the pressure’ op het podium in Stockholm stond. Ook Alexander Rybak, de winnaar van het Eurovisiesongfestival van Moskou die met zijn viool en de song ‘Fairytale’ Europa wist te charmeren, sluit bij de jury aan. Een klassevolle jury dus!

Nikkie De Jager

Nikkie De Jager, beter bekend als NikkieTutorials, is de bekendste visagiste van Nederland en een icoon binnen de Songfestivalwereld. Ze heeft een eigen YouTube-kanaal, met zo’n 14 miljoen volgers, waarop ze lifestyle- en make-up video’s post. Nikkie werkte al samen met grote sterren als Kim Kardashian, Lady Gaga en Katy Perry en presenteerde het Eurovisiesongfestival van 2021 in Rotterdam:

Wat mij heel erg is bijgebleven, is de magie die je in Ahoy Rotterdam voelde toen Måneskin hun repetities deed. Of het nu jouw genre is of niet, je voelde dat er iets gebeurde in de zaal. Dat gevoel hoop ik bij Eurosong 2023 ook te gaan beleven. Ik zoek een totaalplaatje, waar alles perfect samenkomt.. dat is waar ik op ga letten! Dat ik al eens Eurovision mocht presenteren was al een droom die uitkwam. Maar dat ik nu mee mag bepalen wie België gaat vertegenwoordigen, vind ik net zo’n groot feestje. Wat een vertrouwen… ik heb er zin in!”

Meis Belle Wahr & Jip Merkies – Hair by Mandy Nijland.

Geef een reactie