Helle Vanderheyden: ‘De Winterrevue is telkens weer uit je comfortzone stappen.’De zevende Winterrevue is in volle gang. Voor Helle Vanderheyden is het de derde keer dat ze op het podium mag staan van dit eindejaarsspektakel. ‘Het voelt een beetje als een warm nest waarin ik elk jaar op bezoek mag komen’, vangt Helle het gesprek aan. ‘Dit jaar is het iets anders dan anders omdat Ann en Britt er niet bij zijn. Zij waren mijn kleedkamergenootjes. Maar alles is wel in zijn plooi gevallen. Het was een emotionele rollercoaster van formaat. Ann heeft het geprobeerd  om te voelen wat er allemaal mogelijk was. Net dan weet je pas wat er kan en wat er niet kan. Maar we staan voor de volle honderd procent achter haar. Ze heeft een verstandige beslissing genomen.’

Conditie
Een Winterrevue is niet van de poes. ‘Een speciale voorbereiding op de show heb ik niet’, gaat Helle verder. ‘Alleen werk je wel tijdens de repetities aan een conditieopbouw. Het is een pittige show om te doen. Zingen en dansen tegelijkertijd op een hoog niveau. Je mag ook niet vergeten dat Laurent Flament terug is. Zijn choreo’s vallen als zeer pittig te omschrijven. Hij heeft meteen getoond dat hij back in business is. Maar ach, weet je .. Elke keer opnieuw is het uitdaging van formaat. Je weet nooit wat er uit het creatief brein van Stany komt. Maar dat maakt het leuk. Zeker omdat de muziek soms heel ver uit elkaar ligt. Zeg nu zelf … Het is een uitdaging om als mens uit je comfortzone te stappen.’

Meer info over Winterrevue: http://www.elckerlyc.be

Foto: Backstage Producties

Geef een reactie