Luk Alloo versterkt Pickx+Vanaf januari is Pickx+, de premium tv-zender van Proximus waar internationale films en series te zien zijn, maar ook eigen producties, een dijk van een tv-persoonlijkheid rijker. Luk Alloo, één brok charisma en vakkennis, die in het Vlaamse medialandschap geen introductie meer nodig heeft, kleurt er in het voorjaar van 2023 mee de programmatie. Met zijn nieuwe humaninterestprogrammabeklijft hij opnieuw de kijkers, zoals ze dat van de criminoloog al sinds jaar en dag gewoon zijn. Het is inmiddels een handelsmerk geworden voor de West-Vlaamse interviewer, al ligt het nu toch net iets anders.

In de programma’s die ik presenteer graaf ik altijd zo diep mogelijk in de ziel van de mensen. Daar komen vaak heel intenste en interessante gesprekken van, iets wat je alleen kan bereiken als je vragen stelt die anderen uit de weg gaan. Ik heb al de gevangenis bezocht, de politie gevolgd, de liefde onderzocht, in de nacht rondgedwaald en nog zo veel meer. Allemaal projecten die me als mens rijker hebben gemaakt. Dit programma is van een heel nieuw niveau. Dieper zeg maar. Kwaliteit heeft bij mij altijd geprimeerd en ik ben blij dat deze zender daar ook opofferingen voor maakt. Het gewende reclameblok wordt resoluut geschrapt. De afleveringen hebben ook een richttijd, geen vast eindpunt en dat verfijnt het hele gebeuren. Niets is geforceerd, geënsceneerd of geregisseerd.” 

Pickx+ belooft de kijkers ‘altijd de sterkste emoties’. Die belofte versterken ze nu nog met het aan boord halen van de man met de meest intense blik van Vlaanderen. Een programma door hem vormgegeven laat je nooit onberoerd en dat is de sterkte die de makers van het nieuwe programma ook hier willen uitspelen. Op dit moment zit Luk in de studio voor de opname van het eerste seizoen. De eerste 11 afleveringen zullen te zien zijn vanaf 4 januari in prime-time op Pickx+. De gastenlijst is indrukwekkend en wordt binnenkort bekendgemaakt. Delphine Lecompte, Jef Vermassen, Marleen Merckx en Paul Jambers zijn al zeker te gast en laten in hun ziel kijken.

Luk is een enorm professionele man, met een duidelijke visie van wat hij wil vertellen en hoe. We bieden hem graag een format waarin hij helemaal vrij is om zijn ding te doen, zonder onderbrekingen, zonder beperkingen. Alleen zo kan een getalenteerd tv-maker als Luk Alloo volledig tot zijn recht komen. We zijn benieuwd naar de reactie van het publiek, want bij ons was het kippenvel en tranen vanaf de eerste minuut”, klinkt het bij Krijn Jonckheere van Pickx+. “We zijn blij dat Luk ons team verstrekt. Hiermee wordt hij een collega van onder andere Saartje Vandendriessche, Evy Gruyaert, Ianthe Tavernier en Katja Retsin die al op de zender te zien zijn.”

De titel, de inhoud en de eerste beelden van het gloednieuwe programma, dat perfect past binnen de ‘moments that make us’-strategie van de zender, worden op 2 januari onthuld. 

Foto: Pickx+, House of Entertainment

Geef een reactie