Katherine Jenkins en de BelgenWereldster 
Katherine Jenkins gaf onlangs haar 50ste en opnieuw uitverkochte concert in de befaamde Londense Royal Albert Hall. Achter de schermen is de Belgische componist, arrangeur, producer, songwriter en muzikant Patrick Hamilton (59) uit het West-Vlaamse Loppem al jaren betrokken bij ‘de best verkopende klassieke artieste van de afgelopen 25 jaar’. Onder zijn leiding behaalde ze met 4 albums de absolute nummer 1-positie in de UK Charts, een topprestatie die geen enkele Belgische producer eerder behaald heeft. Nadat hij vorige keer de orchestraties verzorgde voor het beroemde London Symphonic Orchestra, naar aanleiding van de Classic Brit Awards, zat Patrick Hamilton zelf achter de vleugel tijdens Katherine Jenkins haar kerstconcert.

Een tijdje geleden vroeg Katherine om een nieuw arrangement te maken van de bekende kerstklassieker ‘Silent Night’, dat ze samen wou brengen met haar symfonisch orkest. Tijdens de voorbereidingen sprak ik haar over mijn succesvolle Quatre-Mainsverhaal, waarbij ik samen met Nel Swerts achter de piano zit. Ik liet haar beelden zien van onze doortocht in De Zevende Dag van een tijdje geleden. Katherine was zo onder de indruk dat ze vroeg of we dat ook niet konden integreren in haar show. Het was zweten, maar als ik zie hoe enthousiast de zaal gisterenavond reageerde, kunnen we alleen maar tevreden zijn met het resultaat. Na afloop is Katherine ons nog komen bedanken en we kregen backstage ook complimenten van Sir Cliff Richard. Hij was één van de muzikale gasten. Vanuit de coulissen had hij ons bezig gezien en blijkbaar heeft ons optreden ook op hem een diepe indruk nagelaten”, zegt Patrick Hamilton enthousiast. 

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie