Margriet Hermans: ‘Bij de Winterrevue is het repetitieve heel erg belangrijk’

De Winterrevue pakt voor de zevende editie met een knaller van formaat. Margriet Hermans ruilt haar vaste stek in het publiek in voor een plekje op het podium. ‘Ik ben zo zenuwachtig als iets’, vangt Margriet het gesprek aan. ‘Deelnemen aan een winterrevue vraagt gewoon heel veel studiewerk.  Maar de spirit in het team zit heel goed. Regisseur Stany Crets heeft iets in zijn hoofd. Daar werkt hij ook met zijn team naar toe. Het gekke is dat Stany mij nooit zag optreden. Dus hij weet niet wat ik kan en wat in mijn mogelijkheden ligt. Maar hij heeft er het volste vertrouwen in. Een toneelpodium is mij niet echt vreemd. Ik heb vroeger heel veel amateurtoneel gespeeld. Alleen heb ik in al die jaren nooit in een revue gestaan. Maar ik zie het wel zitten. Eens ik mijn tekst ken en ik weet wat ik moet doen, gaat het  wel lukken. Ik voel wel de druk van het publiek op mijn schouders. Ze kennen mij als de grappigaard. Daardoor ligt het verwachtingspatroon vrij hoog. Maar ik moet hier een script volgen. Ik sta hier niets uit mijn duim te zuigen. En dat is toch net andere koek. Maar Patrick Onzia en ik wonen beiden in de Kempen. Hij is een man, die de revue door en door kent. Het repetitieve is bij deze productie heel erg belangrijk. Daarom heb ik gevraagd dat hij eens wou langs komen om dat extraatje er aan toe te voegen. Kempenaars onder elkaar. Dat kan niet mislukken.’

Foto: DPG Media

Geef een reactie