Luka stelt debuutalbum Public Diary voor



Met de onverwacht succesvolle debuutsingle ‘
Come Back’ gaf de Grimbergse singer-songwriter Luka (19) uiting aan de verwerking van haar papa’s zelfdoding. De follow-up single ‘Not Enough‘ was een zeer openhartige en kwetsbare song, waarin ze toegeeft te worstelen met alle verwachtingen waaraan ze maar niet lijkt te kunnen voldoen. In de derde, speelse zomersingle ‘Playground’ stelt ze het leven voor als een schouwspel en stelt ze alles in vraag. Nu komt Luka aangestormd met haar langverwachte eerste album‘Public Diary’. Luka’s insteek en inspiratie voor dit album spreken voor zich: Luka schrijft vanuit haar eigen emoties, haar dagelijkse realiteit en haar vraagtekens bij het leven. 

Titelsong van het album – en ook meteen haar nieuwe single – Dive Deep is een integer liedje, zacht en warm, met een hoopvolle en moedige boodschap: het is oké om te vallen en eens helemaal tot op de bodem te gaan. En het is nog meer oké om je daarna recht te laten helpen door mensen die er echt toe doen , zodat je er met nieuwe moed weer volop voor kan gaan.

Public Diary takes you on a journey that’s intimate and deeply personal.

Vrijdag 18 november was het eindelijk tijd voor haar eerste eigen concert, met zevenkoppige live band. Een showcase waarin ze haar nieuwe album – aangevuld met nog enkele extra nummers – aan het publiek voorstelde. 

En Luka had ook nog een primeur! Voor het eerst sinds de release van de veelbesproken debuutsingle, stond ‘Come Back’ op de setlist.  

“Ik vond het in het begin sowieso al heel moeilijk om dit nummer te delen, omdat heel mijn hart erin ligt. Laat staan dat ik het live zou gaan brengen op een optreden. Maar intussen ben ik er klaar voor. Dat heeft ook veel te maken met de steun en houvast die de band – intussen allemaal goeie vrienden – me geeft”, sluit Luka af.

Fotto: Buzzard

Geef een reactie