Hoe Lisa del Bo DJ voor één dag werd?


Zangeres Lisa del Bo kan je gerust omschrijven als ‘veelzijdig’. De prille zestiger uit het Limburgse Bilzen heeft succes met liedjes uit de jaren vijftig en zestig, kerstliedjes en religieus geïnspireerde nummers zoals je die terugvindt op ‘Lisa Gelooft’ en ‘Niet Alleen’. Bij het grote publiek is Lisa ook nog bekend om ‘Vlinder’ en haar ‘Liefde is een kaartspel’, waarmee ze ooit nog ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival. Lisa is van alle markten thuis, ook toen ze twee weken geleden in het Aalsterse Rollerland de vraag kreeg om mee te werken aan de ‘glitter en glamour’-spot van Het Schlagerfestival. Dat vindt eind maart 2023 voor de 16de keer plaats in de Hasseltse Trixxo Arena. Samen met collega’s Willy Sommers, Luc Steeno, Christoff en Die Schnappers Yves Segers en Matthias Lens, zien we Lisa ondertussen op een verrassende manier voorbijkomen. “Net als Willy heb ik gepast voor het rolschaatsen, maar zie je mij wel in een kleurrijke outfit achter de dj-booth, waar ik hippe meezingers draai voor de rolschaatsende collega’s. Als artieste sta ik meestal op het podium. Af en toe gebeurt het dat ik deel met een dj, maar zelf had ik nog nooit achter de draaitafels gestaan. Als je naar de spot kijkt, is het inderdaad een apart beeld (lacht), maar ik heb me tijdens de opnames, net als iedereen, geweldig geamuseerd. Nooit gedacht dat ik dit nog zou doen op mijn leeftijd (lacht). Ik ben er de voorbije week positief op aangesproken. Een dj-set op Tomorrowland? Ik vond het heel leuk om éénmalig te doen,  een carrièreswitch zit er niet meteen aan te komen (lacht). Laat mij vooral maar liedjes zingen”, zegt Lisa geamuseerd. Sergio, De Romeo’s en gastheer Kürt Rogiers zijn niet te zien in de spot, maar volgend jaar ook van de partij op Het Schlagerfestival 2023.

Het Schlagerfestival 2023 vindt op 24, 25 en 26 maart 2023 plaats in Trixxo Arena Hasselt, met optredens van Willy Sommers, Luc Steeno, Christoff, Laura Lynn, Yves Segers, Die Schnappers (Yves Segers en Matthias Lens), Lisa del Bo, Sergio en De Romeo’sKürt Rogiers is opnieuw gastheer. Tickets en info: www.hetschlagerfestival.be

(c) Dorien Goetschalckx 

Geef een reactie