Peter en Tom winnen Lego MastersDe drie beste bouwteams van België en Nederland streden het voorbije weekend voor de titel van LEGO MASTERS 2022, een mooie geldprijs van 25.000 euro en een trip naar LEGOLAND en LEGO House in Denemarken. Na een zenuwslopende finale van 28 uur bouwen, wonnen de West-Vlaamse neven Tom 
(40, uit Wielsbeke) en Peter (39, uit Ingooigem). Zowel van BRICKMASTER Esmee Kuenen als haar collega Matthew Ashton kregen ze het diamanten steentje, goed voor 30 stemmen.

De finale opdracht was duidelijk: de jury omver blazen met een bouwwerk indrukwekkender dan ooit. En dat is Tom en Peter met volle overtuiging gelukt! De neven kozen voor het nostalgische piratenthema en bouwden een impactvol schip dat wordt aangevallen door een zeemonster. 

Ook 100 kinderen, volwassenen en de 10 oud-kandidaten brachten hun stem uit. Zo won het duo met grote voorsprong de wedstrijd. “Jawadde, dit is ongelooflijk! Nu mogen we ook nog eens samen op reis”, klinkt het bij de dolenthousiaste winnaars.

BRICKMASTER Esmee spreekt vol lof over het winnende duo: “Mannen, wat hebben jullie veel geleerd. Ik kan een grote groei zien van de eerste aflevering tot nu. Als je de ruimte binnenloopt, trekt het bouwwerk meteen mijn aandacht. Zoveel kleurgebruik, kleine verhalen en een fantastisch hoofdverhaal!”

De finale en alle vorige afleveringen van LEGO MASTERS zijn te (her)bekijken op VTM GO.

Wie goed kan bouwen met legoblokjes en graag de uitdaging wil aangaan, kan zich vanaf nu inschrijven op vtm.be.

Foto: DPG Medi

Geef een reactie