Opvallende transfer voor Alicia Franck

Na een lange afwezigheid wegens gezondheidsproblemen, maakte de 27-jarige profwielrenster Alicia Franck uit Lochristi vorig week haar succesvolle comeback in het veldrijden met een 8ste plek in Ardooie. Aanstaande zondag 30 oktober 2022 is ze op de Wereldbekercross in Maasmechelen opnieuw van de partij, waar ze haar eerste wedstrijd rijdt voor het ambitieuze Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team van Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck (Bonache). Na het aantrekken van Laura Verdonschot en Audrey De Keersmaeker, is Alicia een nieuwe professionele wielrenster die naast Ellen Van Loy en Suzanne Verhoeven het vrouwenteam versterkt. Met de U23-rensters Julie Brouwers, Lies ‘l Schevenels, Kiana Dhont en Mirthe Van Den Brande investeert de ploeg ook verder in de toekomst. Met 6 podiumplaatsen, 3 overwinningen voor Laura Verdonschot en 2 voor Suzanne Verhoeven, en de selectie van 4 wielrensters (Ellen, Laura, Suzanne en Julie) voor de Wereldbekermanche in Tàbor van het voorbije weekend, realiseert het 100 % Belgische vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team de sterkste seizoensstart sinds hun ontstaan. Met de komst van Alicia Franck wordt het geheel nogmaals in de breedte versterkt en onderstreept de ploeg haar gezonde ambities. Naast selecties voor wereldbekerwedstrijden en kampioenschappen, wil het Belgische blok in de toekomst nog meer meespelen in de klassementen, voor de podia en overwinningen. Het team focust opnieuw op het Belgische Kampioenschap (BK) dit seizoen, waar ze in Lokeren met hun 9 renners willen aan deelnemen. Alicia Franck start zondag voor het eerst met het fuchsiaroze truitje van haar nieuwe wielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team tijdens de Wereldbekermanche in Maasmechelen.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie