De debuutsingle van Cassie CyreneDe Gentse Cassie Cyrene brengt haar debuutsingle ‘Hold Me And Love Me’ uit. Een popnummer met veel soul invloeden en een sterk melodramatisch kantje door het gebruik van saxofoons en strijkers. Het is een herkenbaar verhaal, over het afscheid van een eerste liefde. Deze 25-jarige bezige bij staat te popelen om haar muziek de wereld in te sturen. 

Handen op de piano en terwijl nippend van een warm theetje. Dat was vaak haar manier om een drukke dag rustig af te sluiten en haar hoofd volledig leeg te maken. “Liedjes schrijven was eigenlijk altijd een uitlaatklep”, gaat Cassie van start. “Mijn debuutsingle ‘Hold me and love me’ gaat over mijn allereerste relatie die ik met mijn toenmalig vriendje had. We waren zo’n zeven jaar samen en leerden elkaar kennen op de middelbare school. Hij was de nieuwe jongen in de klas en sprong meteen in het oog. Uiteindelijk sloeg de vonk over tijdens een bijles wiskunde. Van wiskunde kwam niet veel meer in huis (lacht). We groeiden samen op, maar doorheen de jaren zat er wel al eens een grote kink in de kabel. De laatste jaren van onze relatie was het eerder een knipperlichtrelatie geworden. Maar toch kwamen we altijd terug bij elkaar. Helaas is enkel verliefdheid niet voldoende om over een goede relatie te spreken. Het was heel moeilijk om mijn eerste grote liefde los te laten. Om mijn verdriet een plek te kunnen geven, schreef ik dit liedje, zegt Cassie Cyrene.

‘Hold Me And Love Me’ zit boordevol emoties. Het dramatische karakter wordt geuit door de violen, backing vocals en dromerige gitaarstrofes. Ze streeft naar een authentieke en eerlijke sound door gebruik te maken van echt klinkende muziekinstrumenten. Een tikkeltje vintage is haar handelsmerk.

“Het geeft mij een gek gevoel om naar het nummer te luisteren. Mijn debuutsingle is het tastbare resultaat van een muzikale maar ook persoonlijke groei”, sluit Cassie Cyrene af. Als independent artist doet ze zoveel mogelijk zelf, waaronder dus ook haar eigen nummers schrijven en producen. Ook dansbare nummers liggen klaar om los te laten op het publiek.  

Haar verhaal kan je volgen op de blog van haar website. Hoe dit nummer concreet tot stand kwam, wordt haar volgende artikel. Abonneer je hier: https://cassiecyrene.com/blog

Foto: Buzzard

Geef een reactie