Funny: de debuutsingle van MNM Rising Star-winnares Rapha (2020)In 2020 ging MNM opnieuw op zoek naar hun MNM Rising Star. De vierde editie werd gewonnen door de 21-jarige RAPHA uit Hove. Sindsdien zat de jonge Rising Star-winnares zeker niet stil. Zo werd de titelsong van de VRT-reeks ‘Bathroom Stories’ door haar ingezongen en op vrijdag 23/09 kwam haar debuutsingle ‘Funny’ uit!

De Belgisch-Congolese singer-songwriter is van jongs af aan al gebeten door de muziek. Door haar jeugdjaren heen, heeft ze haar talent voor muziek aangescherpt om haar droom te kunnen waarmaken en een succesvolle carrière in de muziekwereld uit te bouwen.

Als jonge artieste wist Rapha niet zeker of ze professioneel verder zou gaan met muziek. Toch schreef ze zich in 2019 in bij Fabric Magic, waar ze in een koor zong. Na een jaar in het koor kwam Rapha als winnares uit de bus bij de wedstrijd  MNM Rising Star, die begin 2020 werd gehouden. Hieruit putte ze de nodige moed om een onbekend carrièrepad in te slaan richting een eerste solosingle. De lockdown benutte ze optimaal door een ukelele aan te schaffen en haar eigen liedjes te schrijven. Een eerste resultaat presenteert ze nu met haar catchy debuutsingle ‘Funny’.

Ik geloof sterk dat muziek een kanaal is om betekenisvolle boodschappen door te geven over liefde en vriendschappen, maar ook over breuken of geestelijke gezondheid. Artiesten als Alessia Cara, Dua Lipa of Alicia Keys inspireren me enorm“, zegt RAPHA.

Foto: Buzzard

Geef een reactie