Wieze Oktoberfeesten stunten met Bart Kaëll en De Romeo’sNa een gedwongen onderbreking in 2020 (u weet nog wel waarom) konden de 
Wieze Oktoberfeesten in 2021 gelukkig weer in volle glorie doorgaan. Geheel in de traditie van de eerste twee uiterst succesvolle en felgesmaakte edities na de herlancering van het legendarische ‘Feest van de Vriendschap’ in 2018, ging het dak van de Wieze Oktoberhallen er vorig jaar wederom helemaal af. 

Ook editie 2022 belooft opnieuw voor vuurwerk te zorgen, want de organisatoren Radar Events, Brouwerij De Brabandere en de Oktoberhallen pakken uit met het zware geschut. Zo gaan de Wieze Oktoberfeesten-debutanten en opperfeestneuzen De Romeo’s op vrijdag 14 oktober total loss tijdens de eerste après-ski editie en zal Bart Kaëll op zaterdag 15 oktober (traditie editie) ook voor het eerst alle zeilen bijzetten om de feestvierders in de Oktoberhallen op en neer te laten dansen. Deze fantastische headliners krijgen verspreid over de heerlijke tweedaagse de steun van Wieze-favorieten als Johan Veugelers, Yves Segers, Het Dendermonds Bierkwartet, Stefaan De Winter, Freddy Wally, Andrea Schön & Mike Gröndy, lokale bakkersvouw Mayke VanesFranzke, Partymeister Der DJ aus den Bergen en mede Wieze-debutanten ’t Klein Muziekske uit het nabije Dendermonde

Lagere ticketprijs + ambiancepakket

De misschien wel strafste stunt die de organisatoren deze editie uit hun Lederhosen schudden, is er ééntje die de mensen rechtstreeks gaan voelen in hun buidel. Geheel tegen de huidige tendensen in, wordt er namelijk uitgepakt met een mooie verlaging van de ticketprijs. Zo zullen de regular dagtickets niet langer €32,5 kosten zoals voorgaande edities, maar €25 én is er, naast de combi- en VIP-formules, ook voor het eerst een heus ‘ambiancepakket’. Voor de aantrekkelijke prijs van €65 krijgt de fijndrinker hiervoor maar liefst 10 halve liters van het heerlijke Wieze Festbier én is de inkom volledig gratis! De organisatie zet heel bewust in op deze strategie, zo zegt Ben Mouling van Radar Events:

“De gemiddelde Vlaming heeft het helemaal gehad met de berichtgeving rond de stijging van de prijzen voor energie, voedingsmiddelen, entertainment, horeca, belastingen allerhande…en kreunt onder het steeds duurder wordende leven. Wij willen met de Wieze Oktoberfeesten tegen deze negatieve stroom inzwemmen en een bescheiden polonaise van hoop bieden. Iedereen moet kunnen genieten van ons ‘Feest van de Vriendschap’ en daarom leveren wij de inspanning om onze ticketprijs naar beneden te halen, zonder weliswaar in te leveren op de kwaliteit en beleving van de Wieze Oktoberfeesten.”

Bratwursten, kip aan ‘t spit, tafels en banken gevuld met vrienden, Lederhosen, Dirndls, spraakmakende optredens, respect voor de traditie, een unieke sfeer tussen jong en minder jong, vollenbak ambiance en héél veel Wieze Festbier! De succesvolle ingrediënten die iedereen luidkeels Ein Prosit! doen inzetten tijdens de Wieze Oktoberfeesten zijn ondertussen genoegzaam bekend. Ook nieuwkomers en headliners De Romeo’s (14 oktober) en Bart Kaëll (15 oktober) hebben er veel zin in en kijken reikhalzend uit naar hun grote Wieze Oktoberfeesten-debuut:

Foto: Morgane Ball

Geef een reactie