Op weg naar de Miss België-kroon?: Amy Rombaut (19, Nieuwerkerken)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de  19-jarige Amy Rombaut uit Nieuwerkerken. Is deze Oost-Vlaamse op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit.  ‘Ik heb mij ingeschreven om meer van mezelf te leren houden’, vangt Amy het gesprek aan. ‘In mijn leven had ik hiermee problemen. En de gevolgen waren navenant. Ik hield er een eetstoornis aan over. Mijn lichaam accepteren zoals het nu is, vind ik nog altijd moeilijk. Door mijn deelname aan Miss Oost-Vlaanderen hoop ik me zelfzekerder te voelen. Dit is het punt dat ik vooral aan de buitenwereld wens te tonen. Een risico neem ik niet in deze Missverkiezing. Je bepaalt nog altijd je eigen grenzen zelf. En ik wil daar ook niet over gaan. Als vrouw heb je nog altijd een vrije keuze voor een bikini of een jurkje. De enige eis, die ik heb is: ‘het moet nog altijd stijlvol zijn. (lacht).’   

Bij de politie
Amy heeft toekomstgewijs een duidelijke Missie. ‘Ik wil dolgraag bij de politie. Een beetje actie in het leven kan nooit kwaad. Ik denk dat je door de job als agent echt wel een vorm van verandering kan maken. Bij de politie kan dat, individueel is dat al een stuk moeilijker. Mensen op een goed pad proberen te brengen. Bestaat er iets mooiers dan dit? Maar ik streef naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Zo breng ik dagelijks een bezoekje aan de fitness. Gewoon omdat ik gezondheid en fitheid hoog in het vaandel draag.’

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie