Op weg naar de Miss België-kroon?: Claire Lansenebre (23, Zeebrugge)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 23-jarige Claire Lansenebre uit Zeebrugge. Is deze keukenprinses op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Anno 2022 is Miss Belgïë veel meer dan de mooiste vrouw zijn van het land. Het gaat ook om het kiezen van de beste woordvoerder en vertegenwoordiger van een hele groep mensen. Ook is het belang van het goede doel noodzakelijk. ZE zoeken iemand met een oprecht hart voor mensen in nood. Zoals het project dat Miss België heeft voor kinderen in Cambodja. Daarom is het een perfect platform om te laten waartoe ik allemaal in staat ben. Mijn roots liggen in de Filippijnen. Sinds 2017 woon ik in België. Mijn mama is getrouwd met een Belg. In het kader van gezinshereniging kwam ik toen naar hier.’

Kok
In het dagelijkse leven werkt Claire in een bekende restaurant in Knokke. ‘Ik heb muziek gestudeerd. Daar heb ik ook mijn diploma in. Daarna heb ik rechten geprobeerd aan de Universiteit van Hasselt. Maar dat is toen niet gelukt. Dan heb ik besloten om mijn weg te zoek in de culinaire wereld. Daar werk ik nu nog steeds. Ik heb mijn weg ook gezocht in de Belgische keuken. Biefstuk-friet klaarmaken lukt beter dan de Filippijnse keuken. Toekomstgericht hoop ik zoals heel wat mensen in de horeca om ooit mijn eigen restaurant te openen. Het is geen prioriteit. Gewoon één van mijn dromen.

Kitesurfen en wakeboarden
Claire is een op en top waterrat. ‘Ik hou wel van dat beetje avontuur in mijn leven. Wanneer ik kan, trek ik naar het strand. Daar voel ik mij thuis. Tegen een beetje kitesurfen of wakeboarden zeg ik zeker geen neen.’

Foto: Olivier Courtens

Geef een reactie