Op weg naar de Miss België-kroon?: Fien Renard (20, Oostakker)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 20-jarige Fien Renard uit Oostakker. Is deze studente leerkracht lager onderwijs op weg naar de Miss België-kroon?. De toekomst wijst het uit. ‘Vooral voor de uitdaging neem ik deel aan Miss België’, vangt Fien Renard het gesprek aan. ‘In een ver verleden heb ik wel eens mijn kans gewaagd bij een modellenwedstrijd. Maar dat is toen ook niet veel verder gegaan. Toen ik de aankondiging zag voor Miss België-kandidaten, dacht ik ‘Waarom ook niet?’. Je weet nooit waar het schip strandt. Voor mezelf beschouw ik het zeker als een uitdaging. Karakterieel ben iemand, die vrij onzeker is. Mensen, die ik niet zo goed ken, zal ik niet al te snel aanspreken. Wanneer je jezelf moet promoten, moet je wel bepaalde drempels overschrijden. Daarvoor moest ik uit mijn comfortzone stappen. Maar ach, wanneer ik tijdens deze wedstrijd als mens kan groeien en meer Fien aan de wereld kan laten zien. Dan is deze missie alvast geslaagd.’

Van baby’s naar lager onderwijs
Fiens professionele toekomst ligt bij het werken met kinderen. ‘Ik ga nu naar mijn tweede jaar leerkracht lager onderwijs. Ik ben ooit begonnen in de opleiding vroedkunde. Ik heb zelfs enkele bevallingen  mogen meemaken. Maar dat bleek niet echt mijn ding te zijn. Mijn ouders staan allebei in het onderwijs. Dan heb ik de stap gezet naar de job van leerkracht. En dat is een job, die ik met hart en ziel wil doen. Ik ga inderdaad van baby’s naar een iets oudere doelgroep. Maar kinderen zullen altijd een mooie plek in mijn hart hebben.’

Goed geraden
Zeggen ze het of zeggen ze het niet? Veel kandidaten lichten hun familie pas in wanneer ze effectief kandidate zijn. ‘Ik heb ook gewacht’, glimlacht Fien. ‘Ik had tegen mijn ouders verteld dat ik groot nieuws had. Ze begonnen spontaan te raden. En guess what: ‘deelnemen aan een Missverkiezing’ hoorde in het lijstje van hun opsomming. Dus ze hadden het goed geraden.’

Foto: DPG Media

Geef een reactie