Op weg naar de Miss België-kroon?: Jente Kinjet (20, Bonheiden)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 20-jarige Jente Kinjet uit Bonheiden. Is deze studente pedagogische wetenschappen op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit.. ‘Waarom ik deelneem aan Miss Antwerpen? Ik heb een redelijk grote drang om mezelf uit te dagen, mensen te inspireren en te motiveren en vooral kansen te creëren’, vangt Jente het gesprek aan. ‘Hiervoor zet ik met plezier een stapje uit mijn comfortzone. Mijn ouder zusje Jana heet het Syndroom van Down. Maar de perceptie bij het grote publiek is niet altijd zoals de werkelijkheid is.  Mede door uitstekende programma als Down The Road wordt er vaak te positief over gedaan. Ze staan vaak synoniem voor superschattig en -lief . Dat zijn ze ook, maar daarnaast zijn het ook mensen met een karaktertje. Met deelname hoop ik ook om een platform voor inclusie aan te kaarten. Mensen te kunnen betrekken en met een opener blik naar de wereld te laten kijken. Zowel bij mijn jongere broers als bij mezelf heeft haar verhaal ons een bepaald perspectief op het leven doen krijgen. We kijken vaak door mensen heen. Zeker omdat wel al heel veel hebben meegemaakt.’

Pedagogische wetenschappen
Jentes toekomstperspectief ligt in de pedagogische sector. ‘Momenteel zit ik  in de tweede bachelor pedagogische wetenschappen. Daarnaast ben ik ook jobstudent in een rusthuis. Tja, het zorgzame zit er al van jongsaf aan in. Toen ik samen met zijn oudere zus op kamp ging, moest ik vaak voor haar opkomen. Dat vormt je karakter wel. Want een jongere zus die voor haar oudere zus opkomt, zie je niet al te vaak. Het staat buiten kijf dat mijn toekomst ook in deze sector. Er zijn mensen die heel graag een 9 to 5 job doen. Maar dat is niets voor mij. Ik heb uiteenliggende dromen. Dat gaat van leerkracht in het buitengewoon onderwijs zijn tot onderzoek verrichten naar hoe speelgoed invloed kan hebben op het leren. Als ik naar mij zus kijk hoe ze met bepaalde computerpictogrammen kan communiceren, blijf ik er van overtuigd dat dit nog meer kan ontwikkeld worden en dat dit veel vroeg kan geïntegreerd worden. Mijn eigen educatief speelgoedbedrijf, waarom niet … Alleen door grote dromen raakt men in het leven ver.’

Foto: Collectie Jette Kinjet

Geef een reactie