Op weg naar de Miss België-kroon?: Charlotte Van Den Berghe (25, Heusden)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 25-jarige  Charlotte Van Den Berghe uit Heusden. Is deze salesdame uit het Gentse op weg naar de Miss België-kroon?  ‘Een deelname aan Miss België zat al lange tijd in mijn hoofd’, vangt Charlotte het gesprek aan. ‘Maar ik had dit altijd een beetje voor mij uitgeschoven. Zeker omdat ik al 10 jaar lang een relatie had. Alleen kwam aan die relatie een einde. Vanaf dan heb ik besloten om voor mezelf te kiezen en mijn dromen achterna te jagen. Op dat vlak alleen is Miss België een grote uitdaging om uit je comfort zone te stappen. Zeker alleen op het vlak van omspringen met feedback en leren omspringen met kritiek. In een wedstrijd met anderen is het leuk om jezelf uit te dagen met het ‘begrip’ groeiproces in je achterhoofd. Ik vind mezelf niet de knapste, ik vind mezelf ook niet de meest zelfzekere. Maar ik besef wel dat ik er voor moet gaan om er iets van te maken. Op dat vlak alleen al ben ik nieuwsgierig in hoeverre ik me daarin kan smijten.’

Sales
In het dagelijkse leven werkt Charlotte op de Sales in de logistieke branche. ‘Het is niet evident om je agenda te managen wanneer je een dergelijke campagne combineert met een dagtaak. Maar ik heb er veel voor over alles tot een goed einde te brengen. Zelfs tot een hese stem toe (lacht). Alles is in uitstekend overleg gebeurd. Mijn mama vond dat ik de sprong moest wagen. Mijn papa was eerst wat sceptisch, maar ziet mij nu ook helemaal ontwikkelen. En broerlief is mijn persoonlijke fotograaf. Hij is absoluut één van mijn grootste fans. Ik ben super dankbaar voor elke kans, die ik krijg. Ik leer nu mensen kennen, waarvan ik nooit had durven denken. Voor elke ervaring ben ik enorm dankbaar. Pure schoonheid zit zoals Clouseau het zingt vanbinnen. Tenslotte is iedere kandidate karakterieel compleet anders. Zo onderscheiden we ons van elkaar als mensen.’

Foto: Bert Decoene

2 gedachtes over “Op weg naar de Miss België-kroon?: Charlotte Van Den Berghe (25, Heusden)

Geef een reactie