Op weg naar de Miss België-kroon?: Lisa Verboven (21, Turnhout)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 21-jarige studente criminologie Lisa Verboven uit Turnhout. Is deze Kempendochter op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Er zijn verschillende redenen waarom ik de stap naar Miss Antwerpen heb gezet. Enerzijds om mijn zelfvertrouwen een boost te geven. Anderzijds voor de ervaring. Ik heb al verschillende fotoshoots achter de rug. Toen heb ik gemerkt dat het mij best wel lag. Mijn mama kwam met het idee om me in te schrijven. Daarna heb ik wat research gedaan en de stap gezet. Dus ja, ik heb naar mama’s raad geluisterd. Want zij kent mij als de beste en mama’s raad is goud waard.’

Gevangenis
Toch liggen Lisa’s dromen in een compleet andere sector. ‘Ik ben een studente criminologie aan de universiteit. In mijn vrije uurtjes werk ik zelfs als vrijwilliger in de gevangenis. En daar hoop ik ook professioneel een verlengstuk aan te breien. Niet als cipier, maar wel als trajectbegeleider om gedetineerden terug een plek in de maatschappij te laten verwerven. Ik ben best een pittige jonge vrouw. Dus mijn ambitie op dat vlak is vrij groot (lacht).’

Bucketlist
Lisa werkt met een persoonlijke bucketlist. ‘Die heb ik ook effectief’, glimlacht de Turnhoutse. ‘Later wil ik er immers geen spijt van hebben dat ik leuke dingen heb laten liggen. Ik kies niet altijd voor de gemakkelijkste weg. Maar wanneer je hoog mikt, heb je de kans dat je ook raak mikt. Anders blijf je altijd ter plaatse trappelen. OF niet soms? Hoedanook ga ik altijd tot het uiterste. En we zien wel waar het schip strandt.’

Foto: Collectie Lisa Verboven

Geef een reactie