Het Miss Fashion-avontuur van Caitlin Baetens

De Miss Fashion-finalisten zijn volop bezig om zichzelf te promoten naar de grote buitenwereld toe. Eén van hen is Caitlin Baetens. Deze boekhoudster en fashionista in één droomt van een leven in de modellenwereld. Of zij de nieuwste Miss Fashion wordt, zal de toekomst uitwijzen.‘Mijn inschrijving gebeurde in een impulsieve bui’, vangt Caitlin het gesprek aan. ‘De voorbije jaren volgde ik verschillende Missverkiezingen op de voet. Maar nooit eerder durfde ik de stap naar een wedstrijd zelf te zetten. Het was een teamgenote van bij mijn volleybalteam dat mij het noodzakelijke duwtje in de rug gaf. Ik ben al een paar jaar actief met het modellenwerk. Een deelname aan Miss Fashion kan misschien nieuwe deuren in die richting openen. ‘

Een vrouw van de cijfertjes
Caitlin blijkt een vrouw van de cijfertjes te zijn.  ‘Ik ben boekhoudster van beroep. Na mijn bachelordiploma accountancy-fiscaliteit startte ik onmiddellijk met mijn dagtaak. Daarnaast speel ik ook al 11 jaar volleybal en hou ik mij graag bezig met mijn hond in de hondenschool. Je ziet dat mijn interessesferen heel ver uit elkaar liggen.’

Sociaal aspect
Elk Missfinaliste heeft zo haar streefdoelen. ‘In eerste instantie hoop ik dat ik nog een stukje socialer kan worden. Akkoord, het is al een stukje beter dan hoe ik vroeger was. Maar ik zal nooit de eerste zijn om een gesprek te starten. Karakterieel ben ik nogal vrij stressy. En ik hoop dat ik daarmee toekomstgericht beter kan omspringen.’

Zet er je tanden in!
Jarenlang in competitie sporten. Het heeft zo de nodige impact op het leven van een jonge vrouw. ‘Initieel heb ik mij voor deze wedstrijd ingeschreven zonder enige vorm van verwachtingen. Nu ik één van de finalisten ben, probeer ik toch volop voor de winst te gaan. Ik ga er mijn tanden volop inzetten. Op dat vlak ben ik een lieve pitbull. Als ik aan iets begin, wil ik het ook tot een goed einde brengen. Ik kan wel tegen mijn verlies. Maar als teamspeelster doet het wel pijn om een match te verliezen. Maar ach, zonder moeite bereik je in het leven niets. Dus ik wil keihard werken om een zo fraai mogelijk eindresultaat te bekomen. Voor minder doe ik het niet.’

Foto:Tia Finet

Geef een reactie