Het Backstage Productiesgevoel van Dirk Van Vooren

Twee grote theaterspelers slaan de handen in elkaar. Een nieuw speler ‘Backstage Producties’ zag vlak voor de zomer het levenslicht. Theatertainment en Uitgezonderd. Theater worden samen één. ‘Backstage Producties is dan de geboorte van een nieuw kind. Eigenlijk zetten we verder waar we al zo veel jaren druk mee bezig zijn. En dat is theater maken’, vangt Dirk Van Vooren het gesprek aan. ‘Vanaf nu doen we dit samen met mensen die zowel op creatief als op zakelijk vlak gelijkgestemde zielen zijn. Onze sterke punten nemen we mee en onze zwakke punten laten we achter. Akkoord, ik mag vooral bekend zijn als komisch acteur. Naar mijn gevoel kan je geen komedie spelen zonder een serieuze inborst te hebben. Komedie is immers omgekeerde drama. Al mijn rollen benader ik immers vanuit een acteursvisie en niet vanuit een clowneske touch. Met Backstage Producties is het ons doel om mensen keuzestress te bezorgen. De belangrijkste uitdaging is om te blijven groeien binnen hetgeen we doen. Op creatief vlak vormen James Cooke en ik elkaars klankbord. We zijn altijd goede collega-producenten van elkaar geweest. Nooit zagen we elkaar als concurrentie. Op schaal en op niveau zaten we heel dicht bij elkaar. Daarom alleen al is het een match made in heaven.’

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie