Gewezen Expeditie Robinsonwinnaar wordt expert in Het Beste BodVerschillende experten gaan op zoek naar leuke voorwerpen, verborgen schatten en vergeten pareltjes op de Vlaamse rommelmarkten. Zes specialisten en zes bekende Vlamingen nemen het tegen elkaar op en proberen de verkoper te overtuigen met hun beste bod. Vooraleer de experten beginnen met hun tactisch steekspel, wordt het voorwerp geschat door een professionele schatter. Wie het beste bod op tafel legt en de verkoper overhaalt, keert huiswaarts met een uniek stukje brocante, design of vintage.

Het team van experten bestaat uit een poule van 12 bekende en minder bekende verzamelaars. Zij bieden op de meest opmerkelijke voorwerpen en proberen hun slag thuis te halen. In de eerste aflevering wordt er al gretig tegen elkaar opgeboden voor onder andere een vintage stofzuiger uit de jaren 70 en een levensgrote plastieken emoe. Het kleiner broertje van het populaire Stukken Van Mensen gaat niet zozeer op zoek naar exclusieve dure voorwerpen, maar wel naar opmerkelijke voorwerpen waar een leuk verhaal achter schuilt.

Een van de opmerkelijkste experten is Robbe De Backer. Robbe is trotse zaakvoerder van ‘Brocante Café’ in Brugge en ‘Verkoopzaal Robbe’ in Diksmuide. De gepassioneerde Bruggeling groeide op tussen de antiek en brocante. Zijn vader is al jaar en dag actief in de branche. Robbe koopt volledige inboedels op, maar ook losse stukken kunnen hem bekoren. De gewezen Expeditie Robinsonwinnaar is verzot op pure nostalgie en verliefd op de zoektocht naar eeuwenoude pareltjes.

Foto: Play 4

Geef een reactie