Het interesseert René Karst geen éne …


Met de feestelijke meezing-hits ‘Liever te dik in de kist’ en ‘Atje voor de sfeer’ werd de populaire volkszanger René Karst een vaste waarde in de Lage Landen. Ook in Vlaanderen wordt er dus luidkeels meegezongen met zijn aanstekelijke liedjes en dat zal ook het geval zijn met zijn opmerkelijke nieuwe single ‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet’. “Ik denk dat ze ook bij jullie begrijpen wat ik wil zeggen”, begint René lachend het gesprek. “Mensen hebben graag over alles hun mening en vinden het tegenwoordig ook normaal om die met alles en iedereen te delen. Ik vind het prima, alleen lig ik er hoegenaamd niet van wakker. Wat mensen nu vinden van mijn bril of haarsnit, maakt mij niks uit. Met een stevige knipoog gaat het over onverschilligheid en het niet wakker liggen van wat andere mensen over jou of de anderen zeggen of denken, want dat interesseert me echt geen ene reet. Maar zo denk ik er ook echt over hé (lacht) en het mooie is dat mensen die net als mij ook zo over denken, dat eindelijk eens al zingend kunnen zeggen. Hoe leuk is dat! (lacht)

Na zijn barbecue-song van vorige zomer, zijn ‘Sneeuwscooterboy’ en de feestklassiekers ‘Liever te dik in de kist’ en ‘Atje voor de sfeer’, heeft René Karst met ‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet’ weer een heerlijke oorwurm geschreven, die hij lanceert met een bijhorende videoclip. “In de video zie je ook een man voorbijkomen met heel veel tattoos. Nou, da’s een van mijn goede vrienden. Ook hij krijgt regelmatig wel eens een mindere opmerking over z’n uiterlijk. Net daarom was het voor mij makkelijk om hem te overtuigen mee te werken aan de video. Ik vind het lastig om zelf te zeggen, maar het klopt dat het liedje meteen blijft hangen. ‘Dat interesseert me echt geen ene reet’ is inderdaad een erg herkenbare uitspraak die zich perfect leent voor leuke filmpjes en TikTok’s. Afgelopen maandagavond heb ik de song voor het eerst gebracht tijdens de opnames van MENT TV in Diksmuide. Ongelofelijk hoe het publiek meteen reageerde en direct begon mee te zingen. Na afloop kreeg ik heel wat complimenten op het liedje en richting huiswaarts, hoorde ik in de straten nog mensen meezingen met het refrein. Je mag het van mij gerust een oorwurm noemen of een liedje met gelaagde humor die blijft hangen, dat kan ook. Ik ben in ieder geval erg blij met het eindresultaat. Vanaf dit weekend zit hij standaard in mijn setlijst tijdens de optredens. Dat wordt lachen!” 

De nieuwe single ‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet’ (D.I.M.E.G.E.R) van René Karst, verscheen bij House of Entertainment en is digitaal beschikbaar.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie