Groeten uit 2032 van Chris Van EspenHet Farcetheater blikt in het theaterseizoen 2022-2023 vooruit naar de toekomst. Met Groeten uit 2032 naar de hand van Chris Van Espen speelt één van hun volgende producties zich  10 jaar verder in de tijd af.  Marc Van Ranst is een grote superster en het al even beroemde virus zet iedereen weer verplicht thuis. Enkele Bekende Vlamingen organiseren uit miserie dan maar een lockdownfeestje aan zee. Grote rivaal van Van Ranst, Steven Van Gucht, wil hier een stokje voor steken. ‘Ik ben inderdaad een toekomstvoorspeller geworden”, vangt Chris Van Espen het gesprek aan. ‘De voorbije twee jaar hebben we allemaal in een vorm van miserie geleefd omwille van de coronapandemie. Ik stelde me de vraag hoe ons leven er binnen tien jaar zou uitzien als de pandemie nog volop zou heersen. Ik ben er van overtuigd dat sommige virologen wanneer ze in Amerika zouden leven ware supersterren zouden zijn. Dus ja, ik heb alles een klein beetje uitvergroot. Het resultaat werd Groeten uit 2032. Ontzettend leuk om mijn tanden in dit verhaal te zetten. Het is veel sneller geschreven dan oorspronkelijk verwacht. Alles gebeurde in één flow. De moppen schreven zich vanzelf.’ 

Tegen de Sterren Op
Met Groeten uit 2032 keert Chris Van Espen terug naar hetgeen waarmee hij bekendheid verwierf. ‘Vroeger schreef ik al teksten voor sketches in Tegen de Sterren Op. Dus ja, ergens ligt het wel in het verlengde van hetgeen ik vroeger deed. Ik ga een beetje back to the roots. Zelf kruip ik in de huid van Steven Van Gucht. Het is veruit de kleinste rol in het verhaal. Dat is praktisch gezien het meest geschikt omdat ik ook nog alles moet regisseren. Maar de man zijn stemtimbre ligt me zeer zeker.’

Regisseren versus acteren
Chris Van Espen is bij het Farcetheater een man van duizend taken. ‘Ik hou van de afwisseling tussen schrijven, regisseren en acteren.  Schrijven is hetgeen waarmee ik het meest bezig ben. Maar tussen regisseren en acteren probeer ik een gezonde afwisseling te hebben. Regisseren vind ik zelf heel leuk om te doen. Maar soms heb ik ook de behoefte om terug te spelen. En omgekeerd.’

Foto: Het Farcetheater

Geef een reactie