Alles over de Lierse Bronzen Woensdagen

Wist je dat Pallieter ook beiaard speelde? Felix Timmermans beschrijft hoe de levensgenieter de klokken laat zingen en dansen.

Het eerste beiaardconcert in de reeks ‘Bronzen Woensdagen’ op woensdag 6 juli staat in het teken van het herdenkingsjaar van Timmermans. Stadsbeiaardier Koen Van Assche bespeelt de beiaard. Tussen de beiaardklanken door hoor je vanuit de Sint-Gummarustoren de stem van woordkunstenares Veva Gerard met poëzie- en prozafragmenten van Felix Timmermans.

Met dit unieke concert gaat een nieuw seizoen van Bronzen Woensdagen van start, de concerten in juli en augustus rond de Lierse beiaard, telkens op woensdagavond om 20 uur. Je hoort niet alleen de beiaard solo, maar soms ook de beiaard met enkele unieke combinaties, vanuit de toren of met een mobiele beiaard.

Wie op een rustig plekje met een drankje wil genieten van de concerten, kan terecht in de tuin van bibliotheek de Fé, ingang via Deensestraat. De toegang is gratis. Op een groot scherm zie je de beiaardier aan het werk.

Ontdek het volledige programma op www.beiaardlier.be

Geef een reactie