De koffiezomer van Johan Veugelers

Zanger-accordeonist en ambiancemaker Johan Veugelers heeft een ware koffiezomer gepland in 2022. Het mooiste bewijs is zijn gloednieuwe en zeer aanstekelijke single ‘Koffie Koffie Hier’. “35 jaar na VOF De Kunst met Eén kopje Koffie (1987) en 64 jaar na Rita Corita’s Koffie, lekker bakkie koffie (1958) was de tijd rijp om een nieuw koffieliedje te lanceren. En dat werd mijn single Koffie Koffie Hier. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen Manfred Jongenelis, René Karst en mezelf. We zaten in de studio en vroegen via sociale media een onderwerp aan de fans om een nummer over te schrijven. In het lijstje viel koffie meteen op. En mits ik zelf een koffie’addict’ ben op elk moment van de dag, was mijn keuze meteen gemaakt. Toch heb ik heel wat overtuigingskracht aan de dag mogen leggen. Mijn management was immers niet overtuigd dat een kofflieliedje het ideale repertoire was voor de zomerperiode. Dat was echter buiten de waard (alias mezelf) gerekend. . Omdat ik enorm hard in dit liedje geloof, heb ik mijn fans opgeroepen om me te steunen. De reacties liepen massaal binnen. Ik heb deze gebundeld aan mijn management bezorgd. Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling terecht”, vertelt Johan.

Johan Veugelerskoffie
En het bleef niet bij een liedje alleen. Johan lanceerde zijn eigen koffie na een samenwerking met een Aalsterse koffiebranderij. “Zij zagen het wel zitten om een Johan Veugelerskoffie te creëren. Dat zag ik meteen zitten. Maar liefst vijf uur lang heb ik bij hen verschillende smaken mogen proeven. Uiteindelijk werd het een koffie gebaseerd op Braziliaanse koffiebonen met een rijk smakenpalet. Op mijn optredens zal de koffie ook verkocht worden. En geloof me … het is zeker geen slappe bak, maar ééntje met een vrij sterk aroma”, lacht Johan.

200 optredens
De agenda van Johan Veugelers lijkt dit jaar goed gevuld. “Ik ben gezegend met een heel drukke planning.  Blijkbaar doen we toch iets goed, want je ziet de frequentie steeds groeien. Het is een combinatie van nieuwe aanvragen en optredens, die al 2 of 3 jaar in mijn agenda staan en steeds worden doorgeschoven. Omdat we graag de nieuwe aanvragen allemaal ingepland willen krijgen, proberen we her en daar nog wat te puzzelen. Ik ben bovendien heel dankbaar dat ik twee van de grootste schlagerfestivals dit jaar van Vlaanderen mag doen. Meer bepaald: het Schlagerfestival – de zomereditie in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke en het Festival van de Ambiance in het Kuipke. Om op zulke grote evenementen te staan doen we het ten slotte allemaal. Vakantie zal er dit jaar wellicht niet inzitten. Zeker omdat na de zomer ook de Oktoberfesten en de kerstbarren zeer snel op elkaar volgen. Maar ach, ik ben al in Tenerife geweest. Dus mijn vakantie heb ik al achter de rug. Wellicht zal het pas in januari 2024 zijn dat de volgende tussenstop in mijn agenda staat”, licht hij toe.

Knuffelen
De energiebom Johan Veugelers mag zich na 2 stille jaren weer helemaal 100% op het podium geven: “Ik heb dat tijdens de coronatijd zeker gemist. Zo nu en dan denk ik er nog wel eens aan terug. Maar het is altijd een leuke ervaring als je mensen terug mag ontmoeten, knuffelen of samen een bakje koffie mag drinken. Daar wordt een mens pas echt vrolijk van.”

René Karst
Opvallend is dat Johan voor deze samenwerking koos om samen met René Karst (bekend van ‘Adje voor de Sfeer’) de tekst te schrijven. “Het viel me al lange tijd op dat heel wat leuke liedjes met een toffe melodie dito gimmick vaak werden geschreven door René Karst of Manfred Jongenelis. Het stond al langer op mijn bucketlist om eens met hen samen te werken. Dat gebeurde nu. Ik voelde al heel snel dat het plaatje klopte. Een Koffie-adje voor de sfeer drinken ga ik alleen doen als het zeer goed is afgekoeld. Anders verbrand ik mijn tong” besluit Johan al lachend.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie