Drijven: de debuutroman van Grof GeschudHet Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud, bestaande uit Lander Severins en Myrthe van Velden, verovert in sneltempo de theaters in België en Nederland, maar vanaf het najaar van 2022 doen ze dat ook met de boekhandels. Na de succesvolle voorstellingen ‘Lijmen’ en ‘Broeden’, brengen Lander en Myrthe in oktober hun debuutroman 
Drijven uit. De roman, die in het verlengde ligt van hun meest recente programma, verschijnt bij Uitgeverij Vrijdag en is nu beschikbaar als pre-order.

In het kort beschrijft Drijven een stukgelopen relatie en hoe twee jonge theatermakers daarmee omgaan. “In de luchthaven wacht een man met een kartonnen bord en een roos verwachtingsvol zijn grote liefde op na zes weken van haar gescheiden te zijn. In een oogopslag ziet hij dat haar eerdere afwijzing definitief is. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw breekt als ze ziet hoeveel pijn de man heeft, waarna ze besluit nog 732 dagen bij hem te blijven met scherven in haar borst.

Drijven is een realistisch relaas van twee theatermakers aan het begin van hun carrière wier relatie op de klippen loopt. Een pakkend en bezielend verhaal, gebaseerd op het parcours van de schrijvers zelf, over het onvermogen om vast te houden en de angst om
los te laten, en bovenal over halsstarrig willen blijven proberen. Een ultieme poging zich te bevrijden van de verpletterende angst om alleen te zijn. Tussen feit en fictie gaan ze op zoek naar houvast.”

De debuutroman van het jonge cabaretduo verschijnt in oktober van dit jaar bij Uitgeverij Vrijdag, maar is nu al beschikbaar als pre-order via deze link.

In cultuurseizoen 2022-2023 speelt Grof Geschud hun succesvolle tweede voorstelling ‘Broeden’ nog bijna 80 keer in Vlaanderen en Nederland. De volledige speellijst vind je op www.grofgeschud.eu.

Foto: Live Comedy

Geef een reactie