Johan Veugelers lanceert eigen koffie

Met ‘Koffie Koffie Hier’ bracht zanger-accordeonist Johan Veugelers begin deze maand een heerlijke oorwurm uit, die hij samen schreef met René Karst (‘Atje voor de sfeer’) en songwriter-producer Manfred Jongenelis. 35 jaar na ‘Eén Kopje Koffie’ van VOF De Kunst zorgt Johan Veugelers voor een nieuwe koffiesong, die inmiddels bijzonder wordt gesmaakt door het publiek. In het verlengde brengt Johan, samen met koffiebrander Philippe Wilmotte van het Aalsterse Koffies Wilmotte, nu zijn eigen ‘Johan Veugelers Koffie’ op de markt. Het zwarte goud van Johan heeft een gebalanceerde aciditeit, een aangename en toegankelijke hoeveelheid roostersmaak en een zoete, zachte afdronk. Via zijn website www.johanveugelers.com, op de fanstand én in de Candy & Giftstore in Ninove kan je de gemalen (of ongemalen) ‘Johan Veugelers Koffie’ vanaf deze week bestellen. 

Koffie Koffie Hier 

Op sociale media was er al heel wat te doen rond het nieuwe koffielied van de populaire zanger-accordeonist Johan Veugelers. “Toen ik de vraag stelde over welk onderwerp ik eens een liedje kon maken, werd er door mijn trouwe fans en volgers massaal gereageerd. Het onderwerp ‘eten en drinken’ stak er met kop en schouders bovenuit. Samen met tekstschrijvers René Karst, de man van o.a. de meezingers ‘Liever Te Dik In De Kist’ en ‘Atje voor de Sfeer’ en Manfred Jongenelis, die ook de productie verzorgde, is ‘Koffie Koffie Hier’ ontstaan. Na de studio-opnames waren we allemaal laaiend enthousiast, alleen was er twijfel of het met de zomermaanden in het vooruitzicht wel een goed idee was om een liedje over koffie, toevallig ook mijn lievelingsdrank, uit te brengen. Opnieuw waren de reacties op sociale media best pittig én bijzonder positief, waardoor we toch konden doorzetten. Ik moet zeggen dat mijn koffielied het bijzonder goed doet tijdens de optredens. Overal waar ik hem inzet, wordt er meteen meegezongen en gedanst op ‘Koffie Koffie Hier’ en zeggen ze mij dat het een oorwurm is. De video, die we in enkele leuke koffiebars in Amstersdam hebben opgenomen, gaat inmiddels als een speer. We hebben een goed gevulde agenda deze zomer, met o.a. ook een doortocht op 15 en 16 juli 2022 op de Zomereditie van Het Schlagerfestival in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke”, zegt Johan Veugelers enthousiast. 

Johan Veugelers Koffie

Perfect passend bij Johan Veugelers zijn ‘Koffie Koffie Hier’-single, is zijn gepersonaliseerde koffie, die Johan samen met Philippe Wilmotte van het Aalsterse Koffies Wilmotte op de markt breng. Het familiebedrijf bestaat al 57 jaar en is ondertussen toe aan de 3de generatie. “Via House of Entertainment zijn we met Philippe in contact gekomen. Hij is zo’n aardige man, we hadden meteen een klik. Ongelofelijk hoe gedreven en gepassioneerd hij als koffiebrander met z’n vak bezig is. Een ganse dag zaten we tussen de koffiebonen en hebben we samen met de sympathieke koffiebrander een blend uitgezocht. De bonen komen uit Brazilië en de ‘Johan Veugelers Koffie’ smaakt heel toegankelijk, dankzij de juiste hoeveelheid roostersmaak. Hij heeft een zoete, zachte afdronk, precies hoe ik mijn koffie graag heb. Ik kan me niet voorstellen dat ik mijn dag zou beginnen zonder een vers kopje koffie (lacht). Net als velen ben ik een koffiedrinker en geniet ik van elk vers kopje dat wordt uitgeschonken. Ik ben uiteraard ontzettend blij en fier dat we de release van mijn nieuwe koffielied nu ook nog eens kunnen ondersteunen met een eigen ‘Johan Veugelers Koffie’. Heerlijk hoe alle puzzelstukken samenvallen”, zegt de gelukkige zanger-accordeonist. 

Johan Veugelers z’n nieuwe single ‘Koffie Koffie Hier’ is nu digitaal beschikbaar. 

De gemalen of ongemalen ‘Johan Veugelers Koffie’ kan je vanaf deze week bestellen op www.johanveugelers.com, op zijn fanstand, of bij de Gift & Candy Shop in Ninove. Eén pakje ‘Johan Veugelers Koffie’ (250 gram) kost 9,95 euro.  

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie