LUKA gaat in rockmodus met Blame

Luka is helemaal terug met ijzersterke single ‘Blame‘, de derde single van Luka’s groeiende debuut-EP die ze in september uitbrengt. Het nummer is een knipoog naar het pop-rocktijdperk van 2010 waar ze zelf grote fan van was. Bij de single hoort ook een videoclip die 100% bij die vibe past (ism Enfant Terrible Films, komt twee weken later uit). Luka’s krachtige stem houdt je op ‘Blame’ weer helemaal in zijn greep, terwijl gitaren en drums door de speakers knallen. De lyrics van ‘Blame’ gaan over een toxische relatie en over het feit dat je soms iemand moet loslaten om over een bepaalde situatie heen te kunnen komen en om jezelf te herpakken

Luka Cruysberghs is een 21-jarige zangeres en songwriter afkomstig uit Leuven. Ze is voornamelijk bekend van The Voice Van Vlaanderen, waar ze in 2017 met de titel aan de haal ging. Na haar overwinning werd Luka van begin 2018 tot eind 2020 de leadzangeres van de Belgische band Hooverphonic. Haar tijd bij Hooverphonic hielp haar zowel op als naast het podium ervaring op te doen, maar inspireerde haar zeker ook voor een eigen solocarrière. Luka’s nieuw gevonden zelfvertrouwen vertaalt zich in een breed repertoire aan nieuwe nummers waarbij haar beklijvende stem centraal staat.

In september vorig jaar nam ze de touwtjes in eigen handen en bracht ze als onafhankelijke artiest haar debuutsingle ‘Not Too Late’ uit, die meteen de aandacht van de radiostations trok en die haar nieuwe muzikale richting onderstreepte. 2022 wordt een belangrijk jaar voor Luka: haar debuut-EP komt in september uit en de eerste soloshows staan op de planning (zie Luka hier aan het werk als support act voor MEROL tijdens haar Belgische tournee). Ze staat aan de vooravond van haar grote doorbraak als soloartieste en is klaar om iedereen een andere kant van haar artistiek kunnen te laten zien.

Foto: LUKA / E. Van Mossevelde

Geef een reactie