Lou Roman: De muzikale vriend van Jan Van Dyke

Bijna drie jaar heeft komiek Jan Van Dyke er moeten op wachten. Maar eindelijk is het zo ver. Jan Van Dyke – de show van m’n leven gaat eindelijk in première bij Theater Elckerlyc. Een typische Jan Van Dyke show waarbij hij zich laat omringen door zijn goede vrienden. Eén van hen is zijn muzikale partner in crime Lou Roman. ‘Jan Van Dyke ken ik als sinds eind jaren zestig. We begonnen onze carrière samen bij Oud België. Toen ik vanuit zijn hoek de vraag kreeg om mee te werken aan deze productie, aarzelde ik geen seconde. Het klikt tussen ons. We voelen elkaar op het podium enorm goed aan. Zo voel je onmiddellijk aan wat er bij hem zit aan te komen. Zijn mimiek en improvisatietalent is uniek. Hij heeft zijn basis mee. Maar daar durft hij wel eens vanaf te wijken. Als artiest is hij uitmuntend in het boeiend houden. Karakterieel zou ik hem omschrijven als een enorm professioneel ingesteld iemand. Hij verwacht dezelfde houding ook van de mensen rondom hem. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Na elke voorstelling heeft hij een lijst van dingetjes klaar, die sneller en vlugger kunnen. Maar hij heeft recht van spreken. Jan is een man met een impressionant cv. Dat bereik je niet zonder enige vorm van perfectionisme.’

Stop and go
In theaterland werd Jan van Dyke – De show van m’n leven drie jaar geleden aangekondigd. Door corona werd het telkens weer uitgesteld. ‘Het wordt tijd dat we op het podium ons ding kunnen doen. We hebben er ontzettend veel energie in gestoken. Maar telkens weer werd het een stop and go, waardoor er altijd een rem werd gezet en het telkens terug moest opgepikt worden. Soms had ik gedacht dat al het werk verloren is. Maar na regen komt zonneschijn. We we zijn blij dat we nu weer kunnen spelen. Daar draait het tenslotte om.’

Nostalgie
Toch koestert Lou de nodige hoop naar de verwachtingen bij het publiek. ‘Ik hoop dat de show door het publiek naar waarde geschat zal worden.  Drie jaar geleden werd het voor de eerste keer aan de mensen voorgesteld. Toen wou iedereen zijn show komen bekijken. Nu zitten we in een compleet andere tijd met de oorlog en de crisis. Het is een project dat de aandacht verdient. Het straalt nostalgie uit. Kortom: het brengt alles wat het publiek van Jan verwacht.’

Meer info over de ticketverkoop kan u bekijken via:
JAN VAN DYKE – DE SHOW VAN M’N LEVEN – Vier mee met Jan Van Dyke | Theater Elckerlyc

Foto: Theatertainment

Geef een reactie