Go Loco met Peter Luts

Peter Luts is geen man die bij de pakken blijft neerzitten. Nu de discotheken terug hun deuren hebben geopend, is één van de residence dj’s van Versuz present met ‘Go Loco’, een collaboration met Hunter Falls en Inky Midway. ‘Ik werk heel graag met mensen samen. Want alleen is maar alleen. Het is verrijkend om te zien welke invloeden anderen op jouw muziek kunnen hebben. Met Hunter Falls heb ik al een paar plaatjes gemaakt. Op geregelde tijdstippen zitten we samen in de studio. Voor ‘Go Loco’ leek het ons leuk om Inky Midway er bij te vragen. Het resultaat mag er wezen. Met ‘Go Loco’ hebben we een postcorona-feestsong gemaakt. Het eerste weekend dat ik het in mijn playlist opnam bij mijn set in  Versuz, ging het dak eraf. Dat is vrij ongewoon voor een nieuwe productie. Op dat moment had ik het gevoel dat het wel iets kon worden.

Shazam-effect
Opvallend is dat Peter heel veel belang hecht aan Shazam. ‘De voorbije platen die ik maakte, waren veeleer radiominded en gelinkt naar Spotify toe. Zeker omdat we nog volop in het coronaverhaal zaten. Met Go Loco richten we ons weer naar de club. Opvallend is dat je het effect van Shazam op de plaat ziet. Omdat Topradio ons een week in de kijker zette, was het opmerkelijk hoeveel mensen gingen opzoeken wie die plaat had gemaakt. Dat maakt me echt heel erg blij. Want dat betekent dat mensen willen weten wat het verhaal achter de song is.’

Alsof Corona niet bestond
‘Het was zalig om terug aan mijn draaitafel te staan’, glimlacht Peter. ‘Maar zelfs na een onderbreking van 2 jaar ben je alles terug snel gewoon. Het lijkt wel alsof corona niet heeft bestaan. Je merkt wel dat het publiek voor je neus anders is geworden. Als DJ moet je soms trekken en sleuren om de boel in gang te krijgen. Nu is dat niet meer zo. Ze zijn veel uitgelatener. Ook merk je op dat er een nieuwe generatie opstond die zulke feestjes nooit meemaakte. Ik zie heel veel nieuwe gezichten voor mijn neus’.

Zomer
De zomer van Peter Luts begint aardig vol te lopen. ‘De focus ligt vooral op binnenlandse optredens. De opmerkelijke trend is dat organisatoren momenteel geen risico’s meer nemen. Last minute boekingen zijn helemaal terug. 3 maanden vooraf boeken met alle onzekerheden is compleet uit den boze.’

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie