Duizenden mensen laten hun fietsbellen rinkelen voor VeloVeilig Vlaanderen

In Sint-Niklaas stroomden afgelopen vrijdag duizenden mensen samen voor VeloVeilig Vlaanderen, het grootschalige fietsonderzoek waarmee HLN Vlaanderen veiliger wil maken voor fietsers. Met een ludieke wereldrecordpoging fietsbelrinkelen creëerde HLN nog meer aandacht voor fietsveiligheid. Het wereldrecord uit Nederland werd niet verbroken, het Belgische record wel met een oorverdovend gerinkel.

“Wat een opkomst,” glunderde sportanker Stijn Vlaeminck toen hij aankwam op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Vijf dagen lang fietste hij door heel Vlaanderen, op zoek naar gevaarlijke en veilige fietspunten en vooral verhalen van fietsers. Vandaag sloot de VeloVeilig-kopman zijn fietstocht af met een recordpoging fietsbelrinkelen. Het wereldrecord werd niet verbroken, maar de duizenden deelnemers zorgden wel voor een straf Belgisch record.

Stijn Vlaeminck: “Ik ben al heel de week onder de indruk van de massale interesse voor VeloVeilig Vlaanderen. Fantastisch hoeveel Vlamingen van zich laten horen om de fietsveiligheid in Vlaanderen te verbeteren. Tot nu toe zijn er al meer dan 17.000 gevaarlijke fietspunten gemeld in de HLN-app die op hun beurt ook in totaal 34.000 keer bevestigd zijn. Het fietsbelconcert van daarnet was oorverdovend. Wij maken er nog een fietsfeestje van vandaag.”

VeloVeilig-rapport

VeloVeilig Vlaanderen wil Vlaanderen veiliger maken voor fietsers door hen een stem te geven in het grootste fietsonderzoek van Vlaanderen. Fietsers kunnen nog tot 15 mei 2022 gevaarlijke fietspunten melden via de HLN-app. Zo worden andere fietsers gewaarschuwd, en laten deelnemers de lokale en Vlaamse overheid weten waar er nog werk is. Op 21 mei krijgt iedere deelnemer een VeloVeilig-rapport van zijn gemeente.

VeloVeilig Vlaanderen is een initiatief van HLN met de steun van de P&V Verzekeringsgroep. 

Foto: DPG Media

Geef een reactie