Tom Van Landuyt luistert boekvoorstelling moeder Ann Bé op

Een honderdtal fans zakten op de Dag Van De Arbeid af naar het viersterrenhotel Weinebrugge in Brugge om er de officiële doop mee te maken van het elfde boek van de hand van Ann Bé. Dat is het alter ego van Ann Broeckaert, een frivole tachtiger die na haar pensionering niet van achter haar schrijftafel weg te slaan is. Zoals vanouds kreeg ze voor de muzikale omlijsting de hulp van zoonlief Tom Van Landuyt.

Dat het schrijven er zowat met de paplepel werd ingegoten, is niet geheel toevallig de insteek van het nieuwe boek “De dingen die voorbijgaan”. Het boek vertelt het levensverhaal van Anns vader, geboren op de tiende van de tiende maand in 1910 en neemt je mee doorheen de gure en bange tijden van de twee wereldoorlogen waar ons land tot dusver mee te maken kreeg. Het boek werd gebaseerd op de vele verhalen die Anns vader via zijn typmachine op papier zette en later via stencils voor zijn drie dochters kopieerde.Ann Bé kreeg het aanwezige publiek moeiteloos aan haar lippen bij de verschillende verhalen die ze uit het boek voorlas. Onder die aanwezigen naast de vele fans ook vrienden en familie, maar geen schoondochter en Flikken Maastricht-actrice Angela Schijf. Zij zet momenteel een van de hoofdrollen neer in de musical “Dagboek van een herdershond” in Maastricht en moest om die reden forfait geven. Tom Bergs en Stan Jacobs, collega-auteurs bij dezelfde uitgeverij, kwamen wél een kijkje nemen.


“De dingen die voorbijgaan” bevat 345 pagina’s en werd uitgegeven bij Uitgeverij Het Punt onder ISBN-nummer 9789460796159.

Copyright: Met dank aan Tom Bergs

Geef een reactie