De 300%-drijfkracht van Miss Exclusive-finaliste Daphné Nivelles

Er is veel veranderd in het nog jonge leven van de Truiense Daphné Nivelles. Sinds vorig jaar september heeft ze de kledingwinkel van haar mama overgenomen. Naast haar eigen winkel is ze ook nog studente en .. Miss Exclusive-finaliste. Op 7 mei weten we of de tweede keer in Missenland de goede keer is. ‘Ik vind het heel fijn om terug in de Missenwereld te vertoeven. Na mijn vorige deelname bij een andere wedstrijd zat ik met heel wat onzekerheden. Persoonlijk voelde ik me daar achteraf niet goed bij. Plots contacteerde regerend Miss Nisa Van Baelen me en vroeg me of ik geen zin had om deel te nmeen aan Miss Exclusive. Ik heb me toen eventjes geïnformeerd. Het voelde meteen goed aan.  Door mijn vroeger avontuur in deze wereld, heb ik al wat ervaring op het vlak van catwalk lopen, het gebruik van sociale media, het oproepen tot stemmen … Zelf ben ik niet zo zenuwachtig meer als ik naar mensen moet toestappen. Stuk voor stuk zijn het zaken, die in mijn voordeel spelen. Maar ach, elke wedstrijd moet ook nog gespeeld worden. 

2e keer goede keer
Voor Daphne is het de tweede keer dat ze zich aan een Missverkiezing waagt. ‘Een herkansing zou ik het zeker niet durven noemen. Omschrijf het veel meer als de drang om me te bewijzen. Als Miss heb je een groot platform om je stem te laten horen. Dat wil ik maar al te graag laten horen. Enerzijds wil ik jongeren inspireren om hun dromen te volgen. Net zoals ik doe. Anderzijds wil ik bij een Misstitel ook iets door voor de ‘lege boterhammendozen’. Er zijn heel veel kwetsbare kinderen, die ’s middags niets in hun brooddoos hebben steken. Dat raakt me tot in het diepste van mijn hart. Dit type verhalen laten met mijn beide voetjes op de grond zetten. Ik wil hiertoe echt mijn steentje bijdragen.’

Ondernemerschap
Daphné is wat je noemt een bezige bij. ‘Ik ben sinds september een zelfstandig onderneemster. Zo heb ik volledig de kledingwinkel van mijn mama overgenomen. In combinatie met mijn studie heb ik een goed gevulde agenda. Veel slapen is er soms niet meer bij. Maar ik heb zoveel drijfkracht in me dat ik er wil komen. Het is niet evident om op zulke jonge leeftijd de stap naar het ondernemerschap te zetten. Soms vraag ik me af of ik de sprong niet te vroeg heb gewaagd. Maar elke ervaring steek ik in mijn rugzakje. Daarvoor doe ik. In alles wat ik doe, ga ik voor de volle 300%. Voor minder ga ik niet.’

Foto: Collectie Daphné Nivelles

Geef een reactie