De Miss Exclusive-missie van Kiara Nachtegael

Nu zaterdag is het zo ver. Dan stappen tal van Miss Exclusive-finalisten op het podium in Zottegem om de opvolgster van NIsa Van Baelen te worden. Eén van hen is kleuterjuf Kiara Nachtegael uit Diepenbeek. ‘Beetje bij beetje stijgen de zenuwen. Ik heb het gevoel dat ik na elke nacht dichter bij de finale een zenuwachtiger aan het worden ben. Mijn inschrijving bij Miss Exclusive 2022 gebeurde op een spontane manier. Ik ken Nisa, de huidige Miss vrij goed. Bij de finaleshow had ik tegen mijn mama gezegd dat wanneer zij zou winnen ik me ook zou inschrijven. Zo gezegd zo gedaan. Ook al was het toen grappig bedoeld … ik heb toch mooi woord gehouden. Met mijn deelname wil ik vooral het taboe doorbreken van Missen met een maatje meer. Een kledingmaat blijft naar mijn gevoel een eenvoudig getal. OF het nu 42 is of 36. Who cares. Dat gaat heus niets veranderen aan het innerlijk van de mens. Ik krijg heel wat positieve reacties van mensen, die mij een duwtje in de rug geven omdat ik het lef heb om dit centraal te stellen. Want er zijn heel wat meisjes, die hier moeite mee hebben. Maar ik hoop dat ik voor hen en voor mezelf toch een mooie lans kan breken.’

Kleuterjuf
In het dagelijkse leven is Kiara kleuterjuf. ‘Sinds een paar maanden heb ik mijn eigen klasje met allemaal kindjes van 2,5 jaar. Zij zijn niet op de hoogte van mijn Missenverhaal. Daarvoor zijn ze nog te jong. Maar mijn collega’s weten het heus wel. Ik beschouw het als een mooie kans om mijn boodschap aan de wereld te vertellen. Toch probeer ik mijn job en Miss Exclusive gescheiden te houden. Dat zijn twee verschillende wereld en dat wil ik graag zo houden.’

Je kan Kiara steunen door: “EXCLUSIVE 15” Naar 6630 te sms’en (1€/sms)

Geef een reactie