Mark Tijsmans: ‘Het tijdloze kantje van Oliver Twist spreekt me vooral aan.’

Momenteel speelt in het Buggenhoutse Cultureel Centrum GC de Pit Oliver! de musical van Camerata Productions. Eén van de bekendste namen op het podium is creatieve duizendpoot Mark Tijsmans. Hij speelt in het oerklassieke verhaal van Charles Dickens de rol van Fagin. ‘In mijn professionele carrière kende ik het geluk dat ik heel veel mooie dingen mocht doen. De rol van Fagin was ééntje dat ik nog op mijn virtuele bucketlist had staan. Toen ik de kans kreeg om deze rol te spelen, heb ik geen seconde getwijfeld. Regissuer Stijn en ik waren er meteen uit. Zeker omdat een verhaal als Oliver Twist pure geschiedenis is. Wanneer je als schrijver een verhaal hebt gemaakt dat 2 eeuwen later nog altijd mensen blijft begeesteren, spreek je over geschiedenis. Net het tijdloze kantje van Oliver spreekt mij aan.

Acteren
De laatste jaren kwamen we Mark vooral tegen als regisseur. Nu staat hij als acteur terug op het podium. ‘Ik moet er als acteur voor opletten dat ik als acteur op het podium sta en niet als regisseur. Dat prent ik mij echt wel in. Alles analyseren is not done. Maar ach, ik had gewoon zin om nog eens te acteren op het podium. Voor een acteur kan spelplezier net heel bevrijdend werken.’   

Talentscout
De musical Oliver is een semi-professionele voorstelling. ‘Dat merk je zeker wanneer je op het podium staat. Ik ervaar daar vooral vele positieve kanten. Iedereen geeft hier zich voor de volle 100%. Heel wat jonge castleden zijn ronduit fantastisch. Ik heb hier werkelijk ontdekkingen gedaan. Jonge kinderen waarbij ik me de vraag stel hoe het komt dat ik ze nog niet tegen ben gekomen in andere musicalproducties. Op dat moment komt de talentscout in mij naar boven (lacht).’

Muzikale vakantie
Oliver! de musical speelt in Buggenhout. Niet meteen de plek dat men associeert met musical. ‘Het is heel rustig om naar hier te komen. Net dat maakt het wat leuk. Elke keer wanneer ik naar hier rijd, overvalt mij het gevoel dat ik op een muzikale vakantie in Buggenhout City ben. Ik ken natuurlijk wel enkele mensen waarmee ik hier mag samenwerken. Regisseur Stijn leerde ik achter de schermen van Domino kennen. Daar was hij toen productiemedewerker. Iemand als Remi De Smet mocht ik al regisseren. Bij onze samenwerking geef het dan net dat tikkeltje extra dat we eens mogen samen acteren.’

Meer info kan je vinden op:
Tickets | Oliver De Musical (musical-oliver.be)

Foto: Camera Productions VZW

Geef een reactie