Groeten uit 2032

Het Farcetheater staat ondertussen garant voor een ontspannende avond of namiddag vol lachplezier. Vanaf augustus brengt het Groeten uit 2032, een gloednieuwe komedie geschreven en geregisseerd door Tegen de Sterren Op-acteur Chris Van Espen. In het stuk passeren dan ook een heleboel BV-imitaties de revue. Na de succesvolle voorstellingen van de klassieker Taxi Taxi! vonden ze bij Het Farcetheater dat het tijd was voor iets helemaal nieuw.
Producent en acteur Anthony Van Caeneghem legt uit: “We willen ons publiek blijven verrassen met doldwaze kluchten. Dus moesten we iets uit onze hoed toveren dat nog niemand kent. Met de bewerking en regie van Taxi Taxi! had Chris Van Espen ons volste vertrouwen gewonnen en hebben we hem gevraagd om zelf iets te schrijven. En dat is Groeten uit 2032 geworden.”

Lockdownfeestje met BV’s
Zoals de titel doet vermoeden, speelt deze gloednieuwe klucht zich af in de toekomst. Chris Van Espen, bekend van Tegen de Sterren op, zorgt voor tekst en regie. “Een stuk over hoe het leven er hier binnen tien jaar uitziet, leek me een leuk idee”, vertelt hij. “Vervolgens heb ik mijn mosterd gehaald bij enkele figuren die we de voorbije twee jaar veel op tv hebben gezien. Dan kom je al snel uit bij Marc Van Ranst. Moest hij in Amerika wonen, was hij al een wereldster geweest.” Dus wordt hij in Groeten uit 2032 de populairste Belg.

Peter Van Asbroeck als Marc Van Ranst
Peter Van Asbroeck mag daarbij in de huid kruipen van de bekendste viroloog van het land. In 2032 zet het al even beroemde virus iedereen ook weer verplicht thuis. Enkele Bekende Vlamingen organiseren uit miserie dan maar een lockdownfeestje aan zee. Op de affiche herken je al onder meer Katja Retsin als Cora van Mora, Donaat Deriemaeker als Elio Di Rupo, Christel Domen als Delphine Boël en Sébastien De Smet als Ben Weyts. “Ik zal dan weer de grote rivaal van Van Ranst spelen. Binnen tien jaar is dat ongetwijfeld Steven Van Gucht”, lacht Van Espen. “Hij wil de populariteit van Van Ranst teniet doen, maar zoals dat gaat in een knotsgekke komedie loopt ook hier alles uit de hand. Dus verwacht je maar aan onverwachte wendingen, allerlei misverstanden & heel veel showgehalte.”

TICKETS & INFO Groeten uit 2032 speelt vanaf augustus 2022 in Middelkerke en later dat najaar in Gent, Zwijnaarde, Oudenaarde en Geraardsbergen en in het voorjaar van 2023 in Antwerpen en Hooglede.

Tickets en info via http://www.farcetheater.be
Foto: Farcetheater

Geef een reactie