Bruno Van Heystraeten: ‘Singin’ in the Rain regisseren: een uitdaging om je tanden in te zetten.’

Vanaf 19 augustus ontstaat er aan het Donkmeer een groot muzikaal feest. Vanaf dan  organiseert Festivaria het grootschalige openluchtspektakel Singin’ in the Rain. Regisseur van dienst is de drijvende kracht achter Loge10 Theaterproducties Bruno Van Heystraeten. ‘Bij Loge10 brengen we veel meer het repertoiretheater. Bij Festivaria spreken we over een grootschalig openlucht- en massaspektakel. Ik beschouw dit als een grote uitdaging. Maar wel ééntje waar ik enorm hard mijn tanden kan in zetten. De film heb ik als voorbereiding een keertje bekeken. Dan laat je best alles los. Bij Singin’ in the Rain zitten er dusdanige sprongen in de tijd in, dat je deze onmogelijk naar een livesetting kan brengen. Er is genoeg wate in het Donkmeer. Maar je moet het ook kunnen laten regenen.  De humor in het verhaal moet je ook naar ons land toe adapteren. Het noodzakelijke is om je eigen accenten te leggen en gebruik te maken voor alles wat tot je dienst staat. Singin’ in the Rain is een gigantisch grote organisatie. We zijn met een 100 mensen op toneel en toch een kleine 50 tot 60 backstage voor de VIP. Maar ik ben niet alleen en ik word goed geassisteerd. De kunst bestaat er in om je huiswerk te maken. Anders ga je veel te veel tijd verliezen. Een goede voorbereiding is het begin van alles.’

Meer info over Singin’ in the Rain: www.festivaria.eu

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie