Op weg naar de Miss België-kroon?: Elle Leclercq (22, Lokeren)

In het dagelijkse leven is de 22-jarige Elle Leclercq uit Lokeren vastgoedmakelaar van beroep. De voorbije maanden had ze daarnaast ook een leven als Miss België-finaliste ‘Ik voel een gezonde stress over me heen’, aldus Elle. ‘De finale komt zeer dichtbij. En het is een superspannende ervaring momenteel. Persoonlijk heb ik één kans op dertig om de nieuwe Miss België te worden. Dat is op zich niet veel. Maar toch beter dan niets (lacht).  Sinds januari  vlogen de maanden voorbij. Het was een intensieve periode vol met leuke activiteiten. En ik heb me hiervoor heel hard geëngageerd. Het is a once-in-a-lifetime opportunity. Wanneer je zoiets mag meemaken, wil je het voor jezelf ook goed doen.’

Het boekje van de eerste Missendag
Wie met Elle praat, treft een spraakwaterval van de bovenste plank. ‘In combinatie met een fulltime job is een Missencampagne niet evident. Ik heb heel wat hooi op mijn vork genomen. Maar het groeiproces mag er ook wezen. Onlangs bladerde ik nog in het boekje van de eerste Missendag. Dan zie je al aan de foto’s hoe groot het groeiproces is dat we mochten ervaren. Stuk voor stuk zijn we allemaal heel wat knapper geworden.’

Brandwondenstichting
Elle had ooit een zwaar ongeluk en moest lange tijd zwaar herstellen van brandwonden.. Door de aandacht die ze kreeg rond haar Miss België-deelname contacteerde de brandwondenstichting haar. ‘Momenteel staat het project nog on hold omwille van de Miss België-finale. Maar uitstel is zeker geen afstel. Ik wil mij voor hen zeker engageren. Uit ervaring weet ik hoe het ‘psychologisch’ aanvoelt om zoiets mee te maken. Niet iedereen die aan brandwondenpatiënten bijstand geven, hebben dezelfde ervaring als ik. Wanneer ik mensen kan helpen hiermee wil ik dat met heel veel plezier doen. Ik was heel geëmotioneerd toen ze me dit vroegen. Want dit is na het kroontje wellicht de mooiste beloning die ze me kunnen geven. Ik heb de steun van de Brandwonden Stichting achter mij. Dat neemt niemand mij af. Nu al is mijn deelname een ervaring, die ik voor de rest van mijn leven zal koesteren. Eéntje die me een pak sterker in mijn schoenen zal laten staan. Zowel professioneel als privé. En geloof me .. Dat neemt niemand mij nog af (lacht).’

Foto: Miss Belgium – Joeri Peeters

Geef een reactie