The diamonds in the sand van Alides Hidding

Time Bandits frontman Alides Hidding is ‘back on track’ met een nieuwe single. Een nummer waarin de sound van de jaren 80 eindeloos voortvloeit en treffende woorden elke luisteraar meenemen naar de tijd van nu. Naar die absurde wereld van beperkingen en uitzichtloosheid tot aan de rijkdom van de eenvoud om ons heen. Opgezweept met gitaarsolo’s en tot rust gemaand door de ‘golden voice’ van Hidding zelf: “‘Diamonds in the sand’ is een pareltje geworden.”

Hij mag dan wel 68 jaar worden; deze vakman weet de juiste snaar nog steeds goed te raken. Na zijn deelname in ‘Beste Zangers’ afgelopen seizoen, begon het vuurtje bij de frontman van de Time Bandits weer op te laaien.

Schrijven voor andere artiesten doet Alides Hidding al jaren. Zijn nummers worden overal ter wereld gespeeld. Voor Hidding niks nieuws, maar een nummer voor zichzelf schrijven, dat is lang geleden. En toch ook wel weer leuk, zo dacht hij. “Helemaal in deze tijd. Waarin je nadenkt over het leven en terugkijkt op die moeilijke periode die achter ons ligt.’’

Hij schreef een tekst waarin hij de wereld van nu door de ogen van een kind ziet. Onschuldig en zorgeloos. “Voor hen valt corona allemaal wel mee. Een kind ziet die triestheid niet waar wij als volwassenen mee geconfronteerd worden.  Een kind leert ons daarentegen kijken naar de eenvoud van het leven. Het zijn de ‘Diamonds in the sand’, oftewel de lichtpuntjes in ons leven”, zegt Alides Hidding.

Samen met Marcel Fisser en Edwin van Hoevelaak dook hij de studio in om de productie te maken. “Och man, ik kreeg echt weer fijne inspiratie door met anderen te spelen en schrijven. Alles begon te kriebelen. En met die clip erbij is het een topproductie geworden. Je voelt, proeft en ziet de emotie van de uitzichtloosheid tot aan de gelukzaligheid van een kind”.

‘Diamonds in the sand’, de nieuwe single van Time Bandits, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Foto: Van Hoevelaak Records

Geef een reactie