Het Mooi-in-je-vel Instagrammoment

Op zaterdag 26 februari slaan de Belgische beauty merken Mamzel, i.am.klean en Likami hun duurzame handen in elkaar voor de organisatie van ‘Mooi-in-je-vel’. Via Instagram Live worden er van 09u30 tot 16u00 massa’s tips en advies gedeeld voor een natuurlijke gezichtsverzorging en zijn er make-up tutorials. Voor dit laatste zochten de initiatiefnemers drie a-typische modellen-voor-één-dag. Lisa Puttaert uit Evere, Sofie Luyckx uit Antwerpen en Barbara Struys zijn de drie gelukkigen die morgen stralen in de Mamzel-studio. “Net als onze partners staan wij met onze natuurlijke merken met minerale make-up garant voor de gezondheid van onze klanten. Je goed voelen in je vel is een basisbehoefte waar iedereen elke dag de kans voor moet krijgen en dat kan ook effectief als je daarvoor de juiste tools krijgt aangereikt. ‘Mooi-in-je-vel’ is een initiatief waar wij, samen met onze partners, mee onze schouders onderzetten en voluit ondersteunen. Door live te gaan op Instagram krijgt iedereen de kans om het allemaal mee te volgen”, zegt beauty-onderneemster Caroline Rigo. Via deze link kan je alles volgen. 

Limburg

Je goed in je vel voelen en dat ook uitstralen. Het zijn de dagen waarop het geluk binnen sprankelt, een onbetaalbaar gevoel dat we zolang mogelijk willen vasthouden. Het is thans niet zo evident als het lijkt, want we stappen niet elke ochtend fluitend uit bed en het leven loopt niet voortdurend op wieltjes, net zoals we niet allemaal passen in het ‘standaard’ schoonheidsidaal en wat dat ook mag zijn. Net op die dagen, verdienen we het extra hard om ons mooi in ons vel te voelen. Niks dan licht en schoonheid, van binnen en van buiten. Daar draait het om onze ‘Instagram Live Mooi-in-je-vel’-dag morgen om”, zegt Kim Severy van de Limburgse populaire webshop Mamzel. Samen met haar provinciegenoten en de Belgische merken i.am.klean van beauty-onderneemster Caroline Rigo (Rigorgeous) en Likami slaat Kim de duurzame handen in elkaar voor dit nieuwe initatief. 

Goed voelen

De druk die de sociale media leggen is tegenwoordig zo groot. Je moet een goedbetaalde job hebben, een Pinterest-waardig huis, je kinderen een veelzijdige opvoeding geven en er ook nog picture perfect uitzien terwijl je dat allemaal beheert. Een rimpel, een vetrol, een puist, een aangeboren aandoening, een ziekte of simpelweg een slechte dag, volstaan voor internet trollen om ongezouten commentaar te leveren, om nog maar te zwijgen over je innerlijke Ludo. Van iemand die er mooi verzorgd en volgens de zogenaamde idealen bijloopt, wordt dan weer gedacht dat die zich constant tevreden en zelfzeker in zijn of haar vel voelt. Terwijl de buitenkant niet altijd juist weergeeft hoe iemand zich van binnen voelt. Van die vooroordelen moeten we af”, legt Kim Severy uit. 

Mooi-in-je-vel-dag

De eerste ‘Mooi-in-je-vel’-dag vindt zaterdag 26 februari 2022, plaats op Instagram Live. Tussen 9u30 en 16u00 wordt het een goedgevulde dag met verzorings- en make-up tutorials. “Aangezien alles draait rond a-typische schoonheid in de kijker zetten, hebben we er bewust voor gekozen om niet met professionele modellen te werken. Een tijdje geleden hebben we een oproep geplaatst voor kandidaten die zich willen laten verwennen en daarop is er massaal gereageerd. Lisa Puttaert uit Evere, Sofie Luyckx uit Antwerpen en Barbara Struys zijn de gelukkigen die morgen, vanuit de Mamzel-studio, in de watten worden gelegd en verwend”, zegt Kim enthousiast. 

Samenwerking

Dat juist deze drie Belgische beauty-merken met elkaar in zee gaan voor zo’n initiatief als a-typische schoonheid, is geen toeval. De bedrijven achter de merken staan stuk voor stuk garant voor duurzaamheid, natuurlijkheid, gezondheid en werken allemaal zeer lokaal. Caroline Rigo, gerenomeerd onderneemster en topvisagiste, vertelt: “Toen er sprake was van een initiatief als ‘Mooi-in-je-vel’ twijfelden we eigenlijk geen seconde. Als natuurlijk merk met minerale make-up staan we garant voor de gezondheidvan onze klanten en eigenlijk van elke make-uplover dezer dagen. Wie wil zich nu niet goed in zijn of haar vel voelen. Je moet er soms enkel de juiste tools voor aangereikt krijgen. Mamzel en Likami zijn perfect als partners in crime voor dit hele concept.” 

De ‘Mooi-in-je-vel’-dag kan je meevolgen op Instagram Live, via https://www.instagram.com/mamzelstagram/

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie