Mathias Vergels brengt ode aan rusthuisbewoners in videoclip

We hebben er even moeten op wachten, maar met de gloednieuwe single ‘Zolang Je Maar Hier Bent’ levert Mathias Vergels weer een ijzersterke Nederlandstalige popsingle af. Geïnspireerd op het gevoel dat je overvalt wanneer je je geliefde mist, nam de zanger-acteur in de Brusselse ICP Studio, samen met Axl Peleman, Leendert Haaksma, Manu Huylebroeck, Lukas Sabbe en Ron Reuman, zijn single op. Zij zijn ook mee verantwoordelijk voor de nieuwe Mathias Vergels-sound. Net als Ted Jensen van Sterling Sound. In zijn studio in Nashville Tennessee masterde hij Mathias z’n nieuwste single. Ted, die in het verleden ook de platen masterde van o.a. Norah Jones, Green Day en Kings of Leon,  zorgde met zijn inbreng voor de finishing touch. Tel daarbij nog Mathias zijn opvallende videoclip en zijn recente doortocht in een populair televisieprogramma en je hebt meteen de verklaring voor  de mooie aandacht die hij momenteel krijgt. 

Voor de opnames van mijn ‘Zolang Je Maar Hier Bent’-videoclip zijn we samen met de mannen van Het Goede Voorbeeld naar een verlaten fabriekspand op de de Zuidkaai in Aalst getrokken. Daar hebben we het nummer een aantal keren gespeeld en gefilmd, en die beelden hebben we gemixt met beelden van rusthuisbewoners. Tijdens de voorbije coronacrisis ben ik samen met mijn gitarist, manager en vriend Manu Huylebroeck akoestische optredens gaan geven in rusthuizen. Daar merkte ik dat er vanuit die bewoners een heel grote nood was aan het samen zijn met anderen. Het gevoel en de boodschap die ze ons toen meegegeven hebben, is blijven hangen en heeft ons bijzonder geraakt. De clip is dus een ode geworden aan alle ouderen die de voorbije gezondheidscrisis hebben moeten doorstaan. Ik ben echt blij dat ze ondertussen mee kunnen uitkijken naar versoepelingen, zodat het ook bij hen langzaam maar zeker weer normaliseert”, zegt Mathias Vergels.

Papegaai 

Voor wie de recentste aflevering van het populaire VTM-programma The Masked Singer nog niet gezien heeft, stevig spoiler alert, want Mathias Vergels was wel degelijk de spraakmakende papegaai. “Die vermomming is door de programmamakers zelf aangereikt. Om dit personage vorm te geven, koos ik ervoor om ver uit mijn comfortzone te treden: Engelstalige nummers, over the top choreografiën, ik heb er een heel extravert figuur van gemaakt. Het was héél moeilijk om te zwijgen. Net omdat het zo plezant was, wilde ik mijn deelname het liefst van de daken schreeuwen, maar dat kon helaas niet. Gelukkig kan ik er nu eindelijk over praten (lacht). Ja, het was voor mij een fantastisch avontuur. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, maar ook een pak zangervaring opgedaan, mede dankzij de top zangcoach Ibernice en de mensen in de studio, die ons fantastisch hebben begeleid in dit super boeiende traject. Ik zou zo weer meedoen (overtuigd). Mijn doel was om niet herkend te worden door de vakjury en dat is aardig gelukt (lacht). Voor mij was het méér dan een geslaagd avontuur. Ik heb er echt van genoten.

Zolang Je Maar Hier Bent’ van Mathias Vergels is digitaal beschikbaar en verscheen op het H.K.M-label van Hans Kusters

Foto: Koen Bauters – House of Entertainment

Geef een reactie