Beautiful Maze: de debuutsingle van T.C. Enderson en James Malikey

Achter de titel ‘Beautiful Maze’ schuilt een persoonlijk verhaal. T.C. Enderson is een lichtend voorbeeld van optimisme wanneer anderen de duisternis op haar projecteren. “Licht en liefde blijven uitstralen, is dan de boodschap. Tegenslagen zijn zegeningen in vermomming, een uitnodiging om te groeien. Life’s meant to transcend”.

‘Beautiful Maze’ is een lijflied voor lotgenoten die geconfronteerd worden met narcisme. “Daardoor heb ik vroegtijdig mijn literair debuut ‘Schaduwdanser’ losgelaten en ben ik goedlachs doorgegaan met mijn professionele ontwikkeling. 2021 is ogenschijnlijk een schaduwjaar geweest naar de buitenwereld toe, maar achter de schermen was het een lichtjaar waarin ik mijn grootste geluk heb gevonden. De duisternis van anderen is een krachtige uitnodiging om het licht in jezelf te vinden. ‘Beautiful Maze’, een mooi doolhof, omdat je er sterker en gelukkiger uitkomt dan ooit tevoren”, zegt T.C. Enderson.

De singer-songwriter zet een krachtige boodschap in de wereld over loslaten wat je niet langer dient, zonder daarbij te vervallen in rancune of wrok. “Vergeef anderen. Niet iedereen beschikt over eenzelfde mate van gevoeligheid of bewustzijn. Gebeurtenissen, ook negatieve, fungeren als richtingaanwijzers naar het hoogste goed: de ultieme verlichting. En die bereik je aan het eind van het labyrint. Waanzinnig hoeveel wonderlijke deuren voor mij zijn opengegaan. Er zijn het afgelopen jaar heel wat nieuwe mensen op mijn levenstrein gesprongen. Zo ook James Malikey. Hij won Belgium’s Got Talent in 2019, toen nog onder zijn eigennaam Benjamin Ceyssens. Toen ik hem voor het eerst aan het werk zag, gebeurde er iets magisch met me. Een muzikaal genie, die blind kan componeren, à l’ improviste. Ik was diep ontroerd toen hij liet weten dat ‘Schaduwdanser’ hem diep had geraakt en dat hij een pianocompositie wilde maken. Toen zijn we ideeën beginnen uitwisselen over een samenwerking en zo ontstond al snel het idee om ook tekst en zang op het stuk te zetten. Na enige artistieke verkenning verleende songwriter Udo Mechels zijn medewerking en na een zangproef stemde ook producer Yannic Fonderie in. De eerste demo ontving ik op mijn verjaardag, voor mij niet alleen de start van een nieuw levensjaar, maar ook de ontdekking en ontplooiing van een nieuw artistiek pad: de muziek. Toen zijn we met vier in de studio gedoken en zo kwam ‘Beautiful Maze’ tot stand: mijn debuut als singer-songwriter en tegelijk het zangdebuut van James voor het brede publiek”, zegt T.C. Enderson met een blije noot.

T.C. Enderson is het artistieke afgeleide van de singer-songwriter’s eigen naam ‘Tineke Van den Eynde’. Over de internationaal klinkende artiestennaam werd nagedacht, want T.C. Enderson verhuist binnenkort naar ‘The city of angels’, Los Angeles, van waaruit ze niet alleen songs zal schrijven, maar ook literatuur. “Leven van zon, zee en liefde voor creatie. James en ik zullen songs blijven maken in Hollywood, waar we vanaf april allebei zullen wonen. Momenteel tourt hij door Europa om zijn muziek verder te verspreiden. Ook met Udo en Yannic ligt het plan op tafel om een palmares bijeen te zingen, songs die we zullen opnemen als ik overvlieg naar België. Het tweede nummer is al in de maak. Ik hou enorm van het creatieproces, de artistieke expressievrijheid in al zijn vormen: dans, muziek, literatuur, fotografie. Ik volg de positieve energie en blijf als hoogsensitief en spiritueel persoon altijd trouw aan mijn gevoel. Het universum wijst mij de weg. Het leven is nooit een doolhof als je naar je intuïtie luistert. Je zielspad ontvouwt zich in dankbaarheid. Zo ben ik pas gevraagd om de zangeres te worden van een internationaal gevestigde waarde met een half miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en optredens in de UK, Spanje en Scandinavië, en tournees in Brazilië en Australië, maar daar kan ik nog niet heel veel over vertellen. Mijn levensmotto is: wees de ziel, niet het ego. Faam, succes of roem interesseren me niet. Het zegt genoeg dat ik drie dagen na de songrelease niet eens mijn artiestenprofiel heb geclaimd op Spotify en nauwelijks wat onderneem op sociale media. Mijn ultieme doel heb ik al bereikt en dat is op-en-top gelukkig zijn. Aangezien ik dagelijks met mijn passies bezig kan zijn, geef ik mezelf een 11 op 10”, sluit T.C. Enderson vrolijk af.

‘Beautiful Maze’, de nieuwe single van T.C. Enderson & James Malikey, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Foto: Buzzard / T.C. Enderson

Geef een reactie