Het eindejaarsgevoel van Jeroen Verdick

2021 is het jaar van comedian en Kempenzoon Jeroen Verdick. Naast zijn opgemerkte passage in het VTM-programma ‘Hoe zal ik het zeggen’, waar hij de sidekick is van Jens Dendoncker, is hij nu ook te zien als Trendwatcher in de #Eindejaars3, samen met Johnny Trash en Bert Gabriëls. “Er staan ongeveer een 45-tal optredens op de agenda. Omdat hij tijdsgebonden is én we hem ook graag willen spelen, zijn we met de recent nieuwe coronamaatregelen op zoek gegaan naar oplossingen. Door de flexibiliteit van velen, het verplaatsen en toevoegen van extra voorstellingen, kunnen we hem nu spelen met in eerste instantie maximum 200 mensen in de zaal. Laat ons hopen dat er binnenkort meer mensen worden toegelaten. Dat zou mooi zijn. Vorig jaar heeft Bert mij last-minute betrokken bij de studioversie. Hij vond het toen wat magertjes om alleen de show te dragen op beeld. Toen kwamen Johnny en ik er bij. Dit jaar was ik zeer vereerd dat hij me opnieuw vroeg. De onderlinge samenwerking tussen ons drietjes verloopt zeer goed. Er hangt een prettige sfeer en chemie. De mensen die komen kijken, gaan dat ook voelen.“

Coronaloos
De eindejaarsconference van Bert Gabriëls is er ééntje zonder ‘corona’: “Het was een ideetje van Bert. Je merkt gewoon dat heel veel mensen corona ontzettend beu zijn. Daarom leek het ons wel leuk om een voorstelling te maken zonder dit woord te vernoemen. Ja, er mag best een beetje optimisme in deze wereld zijn. Soms moeten we wel een omweg maken om niet op het woord uit te komen. Maar er is genoeg gebeurd in deze wereld. Neem nu PFOS, Jürgen Konings en Sihame El Kaouakibi. Aan onderwerpen geen gebrek (lacht).”

Trendwatcher
In de onlineversie van de eindejaarsconference van Bert Gabriëls was Jeroen Factchecker van dienst. ”Ik ben dit jaar geëvolueerd naar trendwachter. Wanneer ik tussen de nieuwsberichten neus, merk ik op dat ik graag naar trends zoek. Zo viel het me op dat mensen luier zijn geworden.  Darts is één van onze populairste sporten. Elektrische steps zijn in. Padel is waanzinnig populair. Wellicht is dit het gevolg van het woord dat we tijdens onze voorstelling niet zullen noemen.”

Drukke tijden
2021 was vrij pittig voor Jeroen. “Voor ‘Hoe zal ik het zeggen?’ heb ik gedraaid tussen juli en oktober. Vanaf toen zijn we begonnen met de teksten voor onze conference. Gecombineerd was het allemaal vrij pittig, maar ik vind het allemaal geweldig. Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven:  In februari ga ik op verlof. Een skivakantie, maar als dat niet kan dorgaan doe ik gewoon niets.”

Alleen
Voor een comedian is het de droom om een eigen show te hebben. ‘”Die komt er. Eind 2022 ga ik in première met mijn eigen avondvullende voorstelling ‘Alleen’. Dan rust inderdaad al het gewicht op mijn schouders, maar ik ben er klaar voor. Als comedian is het iets waar je naar toewerkt. Ook voor mij, maar eerst focussen we ons op de #eindejaars.”

Speeldata en meer info over de #Eindejaarsconference van Bert Gabriëls, met Jeroen Verdick en Johnny Trash zie je op www.bertgabriels.be
Meer info over Jeroen Verdick ontdek je op https://www.facebook.com/JeroenVerdick

Foto: Pretpraters

Geef een reactie